En Sıcak Konular

ERDOĞAN RICE'I KABUL ETTİ

2 Kasım 2007 16:44 tsi
ERDOĞAN RICE'I KABUL ETTİ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ı kabul etti.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ı kabul etti.
Başbakanlık'ta yapılan görüşmenin başında basının bir süre görüntü almasına izin verilirken açıklama yapılmadı.
Görüntü alınmasına izin verilmesinin ardından heyetler arası görüşmelere geçildi. Görüşmeye Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve Genelkurmay Özel Harekat Başkanı Korgeneral Nusret Taşdelen de katıldı.
Konuk Bakan, Ankara'daki temasları çerçevesinde  Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile görüştü. Rice ve Babacan, görüşmelerinin ardından basın toplantısı yapacaklar.

Babacan-Rice ortak basın toplantısı

ANKARA - Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile görüşmelerinde Türkiye ile ABD'nin pek çok konudaki hedefinin aynı olduğunu bir kez daha teyit ettiklerini bildirdi.
Dışişleri Bakanı Babacan, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile düzenledikleri ortak basın toplantısında, Rice ile iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel sorunlar, Irak ve kuzeyi, terör örgütü ile ilgili mesele, Lübnan ve Orta Doğu barış süreci ve ABD Kongresine getirilen 1915 olaylarıyla ilgili tasarıyı ele aldıklarını kaydetti.
"Görüşmelerimizde pek çok konuda iki ülkenin hedefinin aynı olduğunu bir kez daha teyit ettik" diyen Babacan, ABD'nin Türkiye için dost ve müttefik bir ülke, stratejik bir ortak olduğunu, bu anlayış çerçevesinde sorunlara birlikte çözüm üretme konusunda görüş birliği içinde olduklarını belirtti.
Rice ise terör örgütü ile ilgili sorunun çözümü için "etkili adım atılması gerektiği konusunda mutabık kaldıklarını" bildirdi.

"ETKİLİ BİR ADIM GEREKTİĞİNDE MUTABIKIZ"

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, ABD'nin PKK'yı terör örgütü ve ortak bir düşman olarak gördüğünü belirterek, Türkiye'nin terör saldırılarıyla karşılaşmaması için etkili bir adım atılması gerektiği konusunda mutabık kaldıklarını söyledi.
Rice, Kuzey Irak'taki sorunu ve terör örgütü PKK'yı ele aldıklarını belirterek, şöyle konuştu:
"ABD, PKK'yı terör örgütü olarak görüyor, ortak bir düşman olarak görüyor. Türkiye'nin PKK terör saldırılarıyla karşılaşmaması için etkili bir adım atılması gerektiği konusunda mutabık kaldık."
Rice, "çünkü PKK'nın Irak'ın istikrarı, ABD'nin ve Türkiye'nin güvenliği için de tehdit edici bir unsur olduğunu" ifade etti.
Türkiye'nin ABD ve Irak'ın önemli bir dostu olduğunu kaydeden Rice, Irak'a komşu ülkeler dışişleri bakanları toplantısına ev sahipliği yaptığı için Türkiye'ye teşekkür etti.
Ortak basın toplantısından ana başlıklar:
 Babacan: "Rice'ın bugünkü ziyareti, bundan sonraki dönemde ABD ile terörle mücadelede daha yakın işbirliğinin bir başlangıcı olarak görülmeli."
Rice: "Terörün kökünü kazımak son derece zor. Bu alandaki mücadele kararlı ve ısrarlı şekilde yapılmalı."
"ABD olarak (PKK terörüyle mücadelede) çabalarımızı iki katına çıkarmaya kararlıyız."
"Bu sadece Türkiye'nin değil, Irak'ın da sorunu, ABD'yi de ilgilendiren bir sorun. ortak bir düşmanımız var. Bu soruna çözüm getirebilmek için ortak bir yaklaşımımız olması lazım."

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI RICE ANKARA'DAN AYRILDI
ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Ankara'daki temaslarını tamamlayarak İstanbul'a gitti.Genişletilmiş Irak'a Komşu Ülkeler Toplantısına katılmak üzere İstanbul'a giden Rice'ı Esenboğa Havalimanından Ankara Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri uğurladı.

 




Bu haber 438 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,312 µs