En Sıcak Konular

TÜP BEBEKTE EMBRİYO TRANSFERİNE SINIRLAMA

21 Ağustos 2008 16:53 tsi
 TÜP BEBEKTE EMBRİYO TRANSFERİNE SINIRLAMA Sağlık Bakanı Recep Akdağ, riskli gebeliklerin önlenebilmesi için tüp bebek uygulamalarında embriyo transferinin 3'ten 2'ye indirilmesini planladıklarını bildirdi.

ANKARA  - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, riskli gebeliklerin önlenebilmesi için tüp bebek uygulamalarında embriyo transferinin 3'ten 2'ye indirilmesini planladıklarını bildirdi.
Akdağ, AA muhabirlerine yaptığı açıklamada, yardımcı üreme tekniği yönteminde uygulanan embriyo transferi işleminde, tek seferde birden fazla embriyonun anne rahmine yerleştirilmesi durumunda, çoğul gebeliklerin görülebildiğini söyledi.
''Tüp bebek yönteminin, çoğul gebelikler ve riskli bebekler açısından bir risk faktörü olduğunu tespit ettik'' diyen Akdağ, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana gelen yenidoğan ölümlerinde de bunun bir neden olarak belirlendiğini hatırlattı.
Akdağ, söz konusu hastanede yaşamını yitiren bebeklerin bir kısmının tüp bebek yöntemiyle dünyaya geldiğini ifade ederek, düşük doğum ağırlıklı bebeklerin, normal kilolulara göre yaşamsal açıdan risk altında olduklarını kaydetti.
Akdağ, yapılacak düzenlemeyle bu tür olayların yaşanmaması için risk faktörlerini en aza indirmeyi planladıklarını söyledi.
Tüp bebek merkezleriyle ilgili yeni kurallar getirilmesinin de planlandığını belirten Akdağ, ''Tüp bebek merkezlerine, riskli gebenin takip edilebileceği, doğumun ve gerekiyorsa bebeğin yoğun bakımının da yaptırılabileceği bir merkez olmasını şart koşacağız'' dedi.

Bu haber 456 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,889 µs