En Sıcak Konular

UÇAK KAZASINDA ÖLÜ SAYISI 153

21 Ağustos 2008 14:48 tsi
UÇAK KAZASINDA ÖLÜ SAYISI 153 İspanya'nın başkenti Madrid'deki Barajas Havaalanı'ndaki T4 terminalinde kalkış sırasında düşen Spanair'e ait yolcu uçağında hayatını kaybedenlerin sayısı 153 olarak bildirildi.

MADRİD - İspanya'nın başkenti Madrid'deki Barajas Havaalanı'ndaki T4 terminalinde kalkış sırasında düşen Spanair'e ait yolcu uçağında  153 kişi hayatını kaybetti.Kazadan yaralı olarak kurtulan 19 kişiden dördünün durumunun kritik, altısının ise ağır olduğu bildirildi.
Yaralıların, bir kadın dışında kimlikleri tespit edilirken, çoğunun genç, kadın, İspanyol vatandaşı olduğu belirtildi.
Bu arada, uçağın üç yolcusunun, uçuş kartlarını almak için üç dakika geciktiğinden uçağa bindirilmediği ortaya çıktı.
Kazadan kurtulan yaralılar, uçağın havalanır havalanmaz düştüğünü, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda ceset gördüklerini, uçağın paramparça olduğunu anlattı.
Bayındırlık Bakanı Magdalena Alvarez de kazayı soruşturma komisyonunun hızlı bir şekilde çalıştığını, kazayla ilgili görüntü, kara kutu ve belgelerin incelenmesinden sonra olayın aydınlatılacağını belirtti.

MUSTAFA ERDİL ÖLENLER ARASINDA

İspanyol yetkililerden alınan bilgiye göre, ölenler arasında Türk vatandaşı Mustafa Erdil'in yanı sıra 5 Alman, 2 Fransız, 1 Moritanyalı, 1 Brezilyalı, 1 Bulgar, 1 Gambiyalı, 1 İtalyan ve 1 Endonezyalı bulunuyor. 19 yaralı arasında ise 1 Finlandiyalı ve 1 Kolombiyalının olduğu belirtildi.
Öte yandan, yaralılar listesinde olmadığından ölenler arasında olduğu kesinlik kazanan Mustafa Erdil'in kimlik tespiti için oğlu, bir akrabası ve bir arkadaşı bugün Madrid'e geldi.
Türkiye Büyükelçiliği yetkililerinin yardımıyla havaalanında karşılanan Erbil'in yakınları, kazada ölenlerin cesetlerinin bulunduğu fuar alanındaki hangar götürüldü.
Verilen bilgiye göre, 153 ölüden sadece 50 kadarının kimlikleri tespit edilebildi. Diğerlerine DNA testi uygulanması öngörülüyor.

UÇAĞIN HAVA GİRİŞİNDE ISINMA SORUNU YAŞANMIŞ

Öte yandan, uçağın düşmesiyle ilgili bilgi veren şirket yetkilileri, uçağın piste ilk çıktığında hava girişindeki sorunun pilot tarafından fark edildiğini söylediler.
Motora gereken hava akımını sağlayan bölümde aşırı ısınma sorununun belirlendiğini kaydeden yetkililer, bunun üzerine uçağın hangara alınarak sorunun giderildiğini ve yeniden piste çıktığını belirttiler.
Kazadan sonra oluşturulan soruşturma komisyonu çalışmalarına başlarken, uzmanlar, kazanın nedeninin büyük olasılıkla uçağın motorlarından birinin kalkış anında yanması olduğunu belirtiyor.



Bu haber 381 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,292 µs