En Sıcak Konular

BUSH: GÜNEY OSETYA VE ABHAZYA, GÜRCİSTAN'IN BİR PARÇASI

20 Ağustos 2008 21:26 tsi
BUSH: GÜNEY OSETYA VE ABHAZYA, GÜRCİSTAN'IN BİR PARÇASI ABD Başkanı George W. Bush, Güney Osetya ve Abhazya'nın, Gürcistan'ın bir parçası olduğunu, ABD'nin Gürcistan'ın bağımsızlık ve toprak bütünlüğünün garanti altına alınması için müttefikleriyle birlikte çalışacağını söyledi.

WASHINGTON - ABD Başkanı George W. Bush, Güney Osetya ve Abhazya'nın, Gürcistan'ın bir parçası olduğunu, ABD'nin Gürcistan'ın bağımsızlık ve toprak bütünlüğünün garanti altına alınması için müttefikleriyle birlikte çalışacağını söyledi.
     Florida bölgesini tehdit eden Fay kasırgasına rağmen Orlando'ya giden ve savaş gazilerinin ulusal kongresinde konuşan Bush, ABD'nin, Gürcistan demokrasisini destekleyeceğini ve Amerikan ordusunun, Gürcistan halkına insani yardım sağlamayı sürdüreceğini belirtti.
     Bush, 11 Eylül'den sonra, ''dünyada özgürlük güçleriyle tiranlık güçleri arasında büyük bir ideolojik savaşa'' girildiğini ifade etti. Bush, ''ABD ve müttefikleri genç demokrasileri destekleyecektir. Cesur demokratik reformcuların yanında duruyoruz. Tarihin en umut verici bölümlerinden biri Gürcistan halkı tarafından, 2003 yılındaki Gül Devrimi ile yazıldı'' diye konuştu.
     Gürcistan'ın seçimle demokratik bir hükümeti işbaşına getirdiğini, ''özgürlüğün kıymetini bildikleri için Afganistan ve Irak'a asker gönderdiklerini'' söyleyen Bush, ''Gürcistan dünyada özgürlükten yana durdu şimdi dünya da Gürcistan'da özgürlükten yana durmalı'' dedi.
     Yaklaşık iki haftadır dünyanın ''Gürcistan'ın genç demokrasisinin kuşatma altına girdiğini gördüğünü'' söyleyen Bush, Rus güçlerinin, Güney Osetya ve Abhazya'daki çatışmalara gereğinden fazla reaksiyon göstererek Gürcistan'ı işgal ettiğini kaydetti. Bush, bütün dünyanın bu saldırıyı kınamakta birleştiğini ve NATO'nun da Rusya ile ilişkilerinin eskiden olduğu gibi devam edemeyeceğinin işaretini verdiğini vurguladı.
     Başkan Bush, konuşmasının diğer bölümünde ABD'nin, askerlerine tam destek sağlamasının önemli olduğunu ifade etti. Bush, ''Çünkü onlar 21'inci yüzyılın ilk savaşında ABD'yi savunuyorlar. Bu savaş, 11 Eylül 2001 tarihinde kıyılarımıza ulaştı, ne siz ne de ben bugünü unutabiliriz. Kararlı düşmanlara karşı savaştayız ve savaş kazanılıncaya kadar dinlenmemeliyiz'' dedi.


Bu haber 427 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,597 µs