En Sıcak Konular

TURKCELL SÜPER LİG BAŞLARKEN

20 Ağustos 2008 21:28 tsi
TURKCELL SÜPER LİG BAŞLARKEN Turkcell Süper Lig'de 2008-2009 sezonu için geriye sayım devam ederken, sezonun ilk yarısını ilk 2 takım arasında kapatan ekipler, genellikle lig sonunda şampiyonluğa ulaşıyor.

İSTANBUL - Turkcell Süper Lig'de 2008-2009 sezonu için geriye sayım devam ederken, sezonun ilk yarısını ilk 2 takım arasında kapatan ekipler, genellikle lig sonunda şampiyonluğa ulaşıyor.
Lig tarihinde, 1959 yılı dışında geride kalan 49 sezonda, 28 kez ilk yarıyı lider, 16 kez ikinci, 4 kez üçüncü ve 1 kez de beşinci bitiren takım şampiyon oldu.
49 şampiyonluktan 44'ü, ilk yarıyı ilk 2 sırada tamamlayanlardan çıkarken, yalnızca 5'inde daha alt sıralarda yer alan takımlar mutlu sona ulaşabildi.
Ligde bugüne dek Galatasaray 19, Fenerbahçe 13, Beşiktaş 9, Trabzonspor 5, Altay, Kocaelispor ve Sivasspor da birer kez ilk  yarıları lider tamamladı.

DERBİ KRALI FENERBAHÇE

Turkcell Süper Lig'de 2008-2009 sezonunun başlamasına kısa süre kala, derbi maçlar, özellikle son yıllarda şampiyonun belirlenmesinde adeta anahtar rolü üstlenmeye başladı.
Ligin 50 yıllık tarihinde şampiyonluk yaşayan 4 takım olan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un birbirleriyle oynadıkları maçlar baz alınarak yapılan değerlendirmede, son 9 sezonda derbilerde en çok puan toplayan takımlar, lig bitiminde 7 kez şampiyonluğa ulaştı.
17 şampiyonlukla, Galatasaray ile birlikte en çok mutlu sona ulaşan ekip unvanını paylaşan Fenerbahçe, aynı zamanda, 51. sezonuna girecek lig tarihinde en fazla ''Derbi Kralı'' unvanını alan takım oldu.
Sarı-lacivertliler, 15 kez tek başlarına, 5 kez de ezeli rakipleriyle ortaklaşa bu unvanı kazandı.

GOL...GOL...GOL...

Turkcell Süper Lig'de geride kalan 50 sezonda en fazla gol 1987-88, en az gol ise 1973-74 sezonlarında atıldı.
Ligde 3 puan sisteminin başlangıcı olan 1987-88 sezonunda yapılan 380 maçta, toplam 1032 gol atıldı. Bu rakam lig tarihine, en çok gol atılan sezon olarak geçti.
Lig tarihinde şimdiye dek en az gol ise 1973-74 sezonunda atıldı. Takımlar 240 maçta fileleri toplam 405 kez havalandırırken, sporseverler sezon boyunca lig tarihinin en az golünü izledi. 



Bu haber 456 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,089 µs