En Sıcak Konular

H.Ü.REKTÖR YARDIMCISINDAN İRFAN TÖRECİ AÇIKLAMASI

20 Ağustos 2008 16:11 tsi
H.Ü.REKTÖR YARDIMCISINDAN İRFAN TÖRECİ AÇIKLAMASI Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Gürgan,Yüksekova'da çobanlık yapan ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin İngilizce bölümünü kazanan İrfan Töreci'nin sağ kolu olmadığı için zorlanacağını belirtti.

ANKARA - Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Gürgan, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çobanlık yapan ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin İngilizce bölümünü kazanan İrfan Töreci'nin sağ kolu olmadığı için zorlanacağını belirterek, ''Özellikle cerrahi branşlarda uzmanlaşması imkansız. Ama uygun disiplinlere yönlendirildiğinde mesleğini icra edebilir'' dedi.
     Gürgan yaptığı açıklamada, kayıtlar başlamadığı için ''İrfan Töreci'nin üniversitelerinin Tıp Fakültesi İngilizce Bölümünü kazandığını basından öğrendiklerini'' belirtti.
     ÖSYM kılavuzuna göre İrfan Töreci'nin engelinden dolayı tıp fakültesinde okuyamama gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyleyen Gürgan, "İrfan Töreci Hacettepe Üniversitesine kayıt olacak. Bu onun kazanılmış hakkı. ÖSYM kılavuzunda 'sağ kolu olmayan bir kişi tıp fakültesine kayıt olamaz' şeklinde bir madde yok. Ancak diş hekimliği ve eczacılık bölümleri için var. Dolayısıyla bize kayıt olacak" dedi.
     Protez konusunda üniversitenin yardımcı olup olmayacağı sorusuna Gürgan, ''Tabii ki olabilir ama şu anda bunları söylemek için çok erken'' dedi.
     Üniversitenin burs verip vermeyeceği konusunda da Gürgan, şunları söyledi:
     ''Hacettepe Üniversitesi bir devlet üniversitesi. Devlet üniversitelerindeki öğrenciler YURTKUR'a başvuruyor. YURTKUR da başvuruları değerlendiriyor ve kendi kriterlerini belirledikten sonra 'bu öğrencilere burs veriyoruz' diye bize bildiriyor.
     Ama onun dışında biz Hacettepe olarak tabii ki öğrencilerimize komisyonlarımızda ve kurullarımızda görüşüldükten sonra kendi olanaklarımız dahilinde her türlü yardımı yaparız.''
     Bu arada, Sağlık Bakanı Recep Akdağ da İrfan Töreci'nin okul masraflarının karşılanması için ''Bir hayırsever bulunabileceğini'' söyledi.

TESK'TEN İRFAN TÖRECİ'YE EĞİTİM YARDIMI

     TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan Hakkarili çoban İrfan Töreci'ye öğrenim bursu başta olmak üzere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.
     Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Töreci'nin, tıp fakültesini kazanmasının her türlü takdirin üzerinde olduğunu ifade etti.
     Töreci'nin örnek bir genç olduğunu ve tahsil hayatını sorunsuz bir şekilde tamamlayabilmesi için her türlü desteği vereceklerini belirten Palandöken, TESK olarak eğitimi süresince İrfan Töreci'ye karşılıksız burs verme kararı aldıklarını kaydetti.



Bu haber 443 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,284 µs