En Sıcak Konular

MERSİN'DE OLAY YERİNDE SAHTE KİMLİK BULUNDU

20 Ağustos 2008 13:54 tsi
 MERSİN'DE OLAY YERİNDE SAHTE KİMLİK BULUNDU Mersin'de 13 polis memurunun yaralandığı patlamanın olduğu yerde sahte bir kimlik bulunduğu, saldırganın gerçek kimliğinin tespitine yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

MERSİN - Mersin'de 13 polis memurunun yaralandığı patlamanın olduğu yerde sahte bir kimlik bulunduğu, saldırganın gerçek kimliğinin tespitine yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.
     Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, olayla ilgili bilgi verirken, 27 J 6836 plakalı otomobildeki bir kişinin dur ihtarına uymayıp devam ettiğini, ileri noktada güvenlik tedbiri alan polis barikatınca durdurulmak istendiği sırada patlama yaşandığını anlattı.
     Patlayıcının etrafa yayılması dikkate alındığında, çok etkili bir madde olduğu yönünde bilgilerin mevcudiyetinden söz edildiğine işaret eden Aksoy, şöyle dedi:
     "Olay adli bir konu. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı ve ilgili savcı arkadaşımız tarafından inceleme ve soruşturma yürütülmekte. Bu bakımdan adli alanla ilgili benim bir değerlendirme yapmam mümkün değil. Bunu ilgili savcı arkadaşımız değerlendirecektir. Ama genel anlamda böyle bir patlama olduğuna göre (patlayıcı) üzerinde olabilir ya da elinin altında bulunabilir değerlendirmesi yapıyoruz, ama bu uzman arkadaşlarımızın araştırmasının ve adli soruşturmanın tamamlanmasından sonra ortaya çıkacak."
     Aksoy, patlamanın PKK terör örgütü ile bağlantısının olup olmadığı yönündeki soruya, "Şu anda bununla ilgili somut bir bilgi yok. Bizim değerlendirmemiz ve tespitimiz Mersin'le ilgili bir arama noktasındaki çalışmamızdan ibaret" yanıtını verdi.
     Bu arada, bir soru üzerine Mersin Devlet Hastanesinde yatan yaralı polis memurunun Ankara'ya sevkiyle ilgili hazırlıkların sürdüğünü belirten Aksoy, "Ferhan Tek'in hayati anlamında çok ciddi bir tehlikesinin olmadığı, doktor arkadaşlarımız tarafından ifade ediliyor. Fakat olumsuz durumla karşılaşmama adına Emniyet Genel Müdürlüğümüzce yapılan görüşmeler neticesi bir helikopterle onu Ankara'ya sevk edeceğiz" dedi.

ATALAY:MERSİN'DE TEKNİK İNCELEMELER YAPILIYOR

ANKARA - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Mersin'deki patlama sonrasında bütün güvenlik birimleri ve emniyet teşkilatının, çalışmalarını çok dikkatli bir şekilde sürdürdüğünü belirterek, "Kimlik ve diğer hususlarla ilgili çalışmalar yapılıyor. Parmak izleri ve DNA testleri gibi teknik incelemeler yapılıyor. Gelişmeler oldukça açıklanacak" dedi.
     Atalay, Suriye İçişleri Bakanı Bassam Abdulmajeed ile görüşmelere geçmeden önce soruları yanıtladı. "İstanbul Organize Suçlar Şubesine gerçekleştirilen baskını nasıl değerlendiriyorsunuz. Size bilgi verildi mi?" sorusunu Atalay şöyle yanıtladı:
     "İki gündür gündemde olan bu konuyla ilgili 'baskın' nitelemesini doğru bulmuyoruz. Çok yanlış bir niteleme. Bu bir baskın değil, savcılığın yürüttüğü bir çalışma ve kendi sürecinde yürütülerek sonuçlanmıştır. Sonucu da tespit edilerek açıklanmıştır. O çerçevede değerlendirmek gerekir. Baskın gibi nitelemeler bizi üzüyor. Adliye ile emniyet arasında baskın olmaz. Neticede yürütülen bir dosyayla ilgili süreçtir. Süreç kendi mecrasında yürümüştür."

PATLAMADA YARALANAN POLİS ANKARA'YA SEVK EDİLDİ

MERSİN - Mersin'de meydana gelen ve 13 polis memurunun yaralanmasıyla sonuçlanan patlamada ağır yaralanan Ferhan Tek, Emniyet Genel Müdürlüğünce tahsis edilen helikopterle Ankara'ya sevk edildi.
     112 Acil Servis ekiplerine bağlı bir ambulansla Mersin Devlet Hastanesi Beyin Cerrahisi Yoğun Bakım Ünitesinden alınan polis memuru Tek, Mersin Ordu Evinde hazır bekletilen helikoptere bindirildi.
     Tek'in tedavisine Hacettepe Üniversitesinde devam edileceği öğrenildi.



Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,888 µs