En Sıcak Konular

''SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM PROGRAMI UYGULUYORUZ''

20 Ağustos 2008 18:29 tsi
''SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM PROGRAMI UYGULUYORUZ'' AA Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hilmi Bengi'yi ziyaret eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, koruyucu sağlıktan, tedavi hizmetleri ve sağlık işletmeciliğine kadar çok yönlü bir ''Sağlıkta Dönüşüm Programı'' uyguladıklarını belirtti.

ANKARA -Selma Bıyıklı/Yeşim Sert Karaaslan- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, koruyucu sağlıktan, tedavi hizmetleri ve sağlık işletmeciliğine kadar çok yönlü bir ''Sağlıkta Dönüşüm Programı'' uyguladıklarını belirterek, ''2003'te yapılan araştırma sonucuna göre vatandaşın sağlık hizmetinden memnuniyet oranı yüzde 39 iken, bu oran 2007'de yüzde 66.5'e çıktı'' dedi.
Bakan Akdağ, Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hilmi Bengi'yi ziyaret etti.
''Sağlıkta Dönüşüm Programı''nın basına olumlu yansıdığını, ancak kimi zaman tekil ve bölgesel olayların, basında olumsuz yer aldığını  belirten Bakan Akdağ, bir yıl içerisinde sağlık kuruluşlarına başvuru sayısının da 3'ten 6'ya çıktığını dile getirerek, vatandaşın sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşabildiğini söyledi.
Sağlıkta Dönüşüm Programı ile çok önemli gelişmeler kaydedildiğini, uluslararası örgütlerin ''başka bir ülkede bu kadar kapsamlı bir dönüşüm programının uygulanmadığına'' dikkati çektiklerini ifade eden Akdağ, ''Koruyucu sağlıktan tedavi hizmetleri ve sağlık işletmeciliğine kadar çok yönlü bir Sağlıkta Dönüşüm Programı uyguluyoruz'' dedi.
Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hilmi Bengi de Akdağ'a kurumun çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.
Basının kamuoyunun bilgilendirilmesindeki önemine değinen Bengi, basında, ''sorun varsa gazetecilik vardır, sorun yoksa gazetecilik de yoktur'' gibi bir anlayışın hakim olduğunu ifade etti. Bengi, ''Basın, iyileri de görebilmeyi vazife edinmelidir. Türkiye'nin güzelliklerini de duyurabilmelidir'' dedi.
Akdağ, A.A'yı ziyaretinde Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yenidoğan ünitesinde meydana gelen bebek ölümlerine ilişkin soruları da yanıtlayarak ana başlıklarıyla şunları şöyledi:
''Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi'ni, oradaki yavrularımızın ölümünden dolayı hepimiz suçlayabiliriz ama aldığı yükü bir görmek lazım. ''
''Ama yeteri kadar hemşire ve yenidoğan uzmanı olmazsa buralarda bakımlar yine aksayacaktır.''
''Bu yükü, üniversite hastanelerimizin de olabildiğince paylaşması lazım.''
''Buradaki (Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi) görevlilerin işlerini savsaklamaları, ihmalleri gibi bir husustan bilirkişi olarak görevlendirdiğimiz arkadaşlar bahsetmiyorlar.''

Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,199 µs