En Sıcak Konular

İSPANYA'DA YOLCU UÇAĞI PİSTEN ÇIKTI : 100'DEN FAZLA ÖLÜ

20 Ağustos 2008 20:35 tsi
İSPANYA'DA YOLCU UÇAĞI PİSTEN ÇIKTI : 100'DEN FAZLA ÖLÜ İspanya'nın başkenti Madrid'de bir yolcu uçağının pistten çıkması sonucu çok sayıda yolcu hayatını kaybetti.

MADRİD - İspanya'nın başkenti Madrid'de bir yolcu uçağının pistten çıkması sonucu çok sayıda yolcu hayatını kaybetti. Ölü sayısına ilişkin çelişkili haberler gelirken, İspanyol resmi haber ajansı EFE, resmi makamlara dayanarak ölü sayısının "100'den fazla" olduğunu aktardı. Yetkililer kazada en azından 27 kişinin sağ kurtulduğunu duyurdu.
     Spanair'a ait, Madrid-Kanarya adalarındaki Las Palmas seferini yapan ve ikisi bebek 166 yolcu ve 9 mürettebatın bulunduğu uçağın pistten çıktığı ve alev aldığı belirtildi.
     İspanyol resmi haber ajansı EFE, resmi makamlara dayanarak ölü sayısının "100'den fazla" olduğunu aktardı. İspanyol televizyonu TVE ise kazada ölü sayısının 152 olduğunu açıkladı.
     Madrid Valiliği de kazada en az 45 kişinin öldüğünü açıklamış ve bu rakamın geçici olduğuna duyurmuştu.
     Madrid Özerk Yönetimi,uçak kazası faciasından dolayı 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu. Kazada ölenlerin Madrid'deki fuar alanının bir hangarına götürüldüğü ve yolcu yakınları için psikologların görev yaptığı açıklandı.
     Bu arada, görgü tanıkları, kazayı "tam bir cehennem" olarak anlatırken, uçağın düştüğü yerde uçaktan hiçbir izin kalmadığı ifade edildi.
     Öte yandan, uçak kazası THY'nın Madrid-İstanbul seferini de etkiledi.
     Alınan bilgiye göre, kaza meydana geldiği sırada Madrid-İstanbul seferi olan THY uçağının, havaaalanından ayrılmak için kapılarını kapattığı sırada İspanyol yetkililerin kazadan dolayı havaalanı trafiğini durdurma kararı aldığı ve yaklaşık 3 saat rötarlı hareket ettiği kaydedildi.
     Madrid'deki uçak kazasının, İspanya'da son 25 yılın en büyük uçak kazasının olduğuna dikkat çekiliyor.
     27 Kasım 1983 tarihinde, Barajas havaalanından kalkan Kolombiya havayolu şirketi Avianca'ya ait Boenig 747 tipi bir uçak, Madrid yakınlarında düşmüş ve 181 kişi hayatını kaybetmişti.

DÜŞEN UÇAĞIN KARA KUTUSU BULUNDU

     İspanya'nın başkenti Madrid'deki Barajas havaalanının T4 terminalinin pistinde kalkış sırasında düşen Spanair'e ait uçağın kara kutusunun bulunduğu bildirildi.
     İspanyol resmi haber ajansı EFE'nin haberinde, uçağın kara kutusunun bulunduğu belirtildi.
     Spanair'e ait MD-82 tipi uçağın 1 saat rötarlı kalktığı da kaydedildi.
     Bu arada Madrid Barajas Havaalanı'ndaki pistlerden birinin uçuşa açıldığı, ancak çok sayıda uçağın kalkış için beklediği bildirildi.

SAS: UÇAKTA 172 KİŞİ VARDI

     İskandinav Hava Yolları SAS, kalkış sırasında düşen İspanya'daki şirketi Spanair'e ait uçakta 166 yolcu ve 6 kişilik mürettebat olmak üzere toplam 172 kişinin bulunduğunu açıkladı.
     Açıklamada, "MD-82 tipi uçak Madrid'den Las Palmas'a gitmekteyken yerel saatle 14.23'de düştü. Uçakta 166 yolcu ve 6 kişilik mürettebat bulunduğunu doğrulayabiliriz" denildi.
     Spanair hava yoluna ait JK 5002 sayılı Madrid-Las Palmas (Kanarya Adaları) seferini yapan uçak, Barajas Havaaalanı'ndaki T4 terminalinin pistinden 200 metre kadar havalandıktan sonra düştü.
     Şirket, kazanın ardından yolcuların aileleri için acil telefon hattı açarken, ölü sayısının kesinleşinceye kadar yolcu listesinin verilmeyeceğini açıkladı.




Bu haber 419 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,218 µs