En Sıcak Konular

AFETLERDE ''KESİNTİSİZ'' İLETİŞİM PROJESİ

20 Ağustos 2008 10:59 tsi
AFETLERDE ''KESİNTİSİZ'' İLETİŞİM PROJESİ Marmara Depremi'nde iletişim hatlarının devre dışı kalması sebebiyle bölgeyle iletişimin sağlanamadığını dikkate alan çeşitli kurum ve kuruluşlara bağlı sağlık ve ilk yardım birimleri, oluşturdukları afet haberleşme sistemleriyle güçlerini birleştiriyor.

ANKARA - 17 Ağustos Marmara Depremi'nde iletişim hatlarının devre dışı kalması nedeniyle bölgeyle iletişimin sağlanamadığını dikkate alan çeşitli kurum ve kuruluşlara bağlı sağlık ve ilk yardım birimleri, oluşturdukları afet haberleşme sistemleriyle güçlerini birleştiriyor.
17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinin ardından yaşanan acı tecrübenin ardından harekete geçen Türk Kızılayı, önemli bir adım atarak Türkiye'nin ilk Afet Operasyon Merkezi'ni (AFOM) kurdu. Ankara'nın Etimesgut ilçesindeki merkezde oluşturulan bir operasyon üssü ile her türlü koşullarda afet bölgesiyle en kısa sürede haberleşme sağlanması hedeflendi.
Kızılay Genel Müdürü Ömer Taşlı, kurulan telsiz sisteminin dünyanın her yeri ile kesintisiz haberleşme imkanı sağladığını anlattı.
Kızılay'ın ardından Sağlık Bakanlığı da harekete geçti. Hazırladığı proje ile 14 mobil telsiz haberleşme sistemi kuran bakanlık, merkezi bir haberleşme merkezi oluşturmak için de çalışma başlattı.
Sivil Savunma Genel Müdürlüğü 11 ilde telsiz sistemi kurarken, Afet İşleri Genel Müdürlüğü de 1'i sabit ve 1'i de mobil olmak üzere 2 ayrı telsiz sistemini hayata geçirdi.
İçişleri Bakanlığı ve ilgili bakanlıkların imzası ile 155 (Polis İmdat), 110 (İtfaiye), 154 (Jandarma) ve 112 (ilk Yardım) hatlarının ''112 Acil Komuta Merkezi Projesi'' ile tek bir telefon hattında toplanmasını öngören çalışmaya start verilirken, projenin haberleşme altyapısı için hazırlanan şartnameye Sağlık Bakanlığı, Sivil Savunma Genel Müdürlüğü ve Türk Kızılayının kullandığı iletişim sistemlerinin entegre edilmesi şartı konularak, ilk defa kurumlar arası koordinasyon için harekete geçildi.
Kurulan sistemlerin, hem birbirleriyle entegre olabilme özelliği taşıdığı hem de belli bir frekanstan ortak haberleşme yapılmasına imkan verdiği öğrenildi.

Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,253 µs