En Sıcak Konular

Google Web Geçmişi artık Türkçe

6 Ağustos 2007 02:59 tsi
Google Web Geçmişi artık Türkçe Google Web Geçmişi servisini Türkçe olarak kullanıma hazır hale getirdi. Google, 26 dilde Web Geçmişi servisini kullanıma soktu.

Google Web Geçmişi Türkçe sürümü ile kullanıcılar eski arama sonuçlarına yeniden dönme imkânını elde edecek, geçmişte ziyaret ettikleri siteleri süratli bir şekilde bulacak, bu sayfalardaki metinlerin tamamını gözden geçirebilecek, metin üzerinde değişiklikler yapabilecek veya çıkarmak istedikleri bölümleri silebilecekler.  
 
Servisten yararlanmak için kullanıcıların bir Google hesabına sahip olmaları ve hizmetleri kullanma yönünde tercih belirtmeleri yeterli olacak.

Kullanıcıların hizmetleri kullanma yönündeki tercihleri doğrultusunda Google, arama sonuçlarını bu kullanıcıların önceki dönemde gerçekleştirmiş oldukları aramalar bazında kişiselleştiriyor.
 
Google Mühendislik Bölümü Kişiselleştirme İşlemleri Sorumlusu Sep Kamvar, servisle ilgili bilgi verdi:
 
"İnternette daha önce ilgiyle okuduğunuz bir konuyu sonradan bulamadığınız oldu mu - örneğin eğlenceli bir video filmini, bir çikolatalı pasta tarifini, çok iyi yazılmış bir gazete makalesini?  Google Geçmişi bu sorunu ortadan kaldırmayı amaçlıyor.
Web Geçmişi işlevi ile kullanıcılar herhangi bir bilgisayarı kullanarak ilgilendikleri konulara hızlı bir şekilde erişebilecekler. Search History işlevinin geliştirilmiş bir versiyonu olan bu yeni servis ile kullanıcılar daha önce arama yaptıkları sitelere geri dönebilecek ve yeniden kolaylıkla arama yapabilecekler.''

Web Geçmişi hizmetini kullanmak için kullanıcıların, bir Google hesabına kayıtlı olmaları ve PageRank işlevini içeren Google Toolbar'ı devreye sokarak, Web Geçmişi hizmetini kullanma yönünde tercih belirtmeleri gerekiyor.
 
Tarayıcıya entegre edilmiş olan Toolbar Google kullanıcılarının Google hesapları yolu ile ziyaret ettikleri internet sayfalarının belirlenmesini sağlıyor. 
 


Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,969 µs