En Sıcak Konular

ANADOL: BU DÖNEM PARLAMENTOSU, ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ YAPAMAZ

19 Ağustos 2008 14:22 tsi
ANADOL: BU DÖNEM PARLAMENTOSU, ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ YAPAMAZ CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, bu dönem parlamentosunun anayasa değişikliği yapamayacağını iddia etti.

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, bu dönem parlamentosunun anayasa değişikliği yapamayacağını iddia etti.
     TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Anadol, açıklanan 3. Ulusal Program Taslağı uyarınca anayasa değişikliği öngörüldüğün hatırlatılınca, "AK Parti'nin, laikliğe karşı eylemlerin odağı olduğunun Anayasa Mahkemesi kararıyla tescil edildiğini" ifade eden Anadol, şöyle konuştu:
     "Meclis çoğunluğu onlardan oluşuyor. Onların anayasa değişikliği taleplerine 'evet' demek tam anlamıyla kediye ciğeri emanet etmektir. Ondan ne geleceğini biz biliyoruz. Ondan sonra Anayasa Mahkemesi üyelerini, Meclise, kendilerine seçtirecekler. Onun adı da hukuk reformu olacak. Onların ne istediklerini biliyoruz. Bu dönem Parlamentosu, anayasa değişikliği yapamaz. Özellikle parti kapatma konusunda, diğer konularda... 'Yok, özgürlükleri geliştireceğiz.' Bunların hepsi laf."
     Anadol, TBMM Başkanlığının, "hukuken mümkün değil" diyerek açıklamadığı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin mal varlığıyla ilgili, "Yasal bir girişimde ya da suç duyurusunda bulunacak mısınız?" sorusunu, "Dişli biraz dürüstse" diye başlayarak yanıtladı. Dişli'nin mal varlığını kendisinin açıklaması gerektiğini belirten Anadol şöyle dedi:
     "Bu kadar iddiadan sonra, Şaban Dişli, kendi mal varlığını kendisi açıklamıyorsa, artık biz kanunlarda madde mi var, yeni bir kanun mu çıkaralım, Şaban Dişli'nin dişini söker gibi mal beyanında bulundurmaya çalışalım. Bundan Şaban Bey'in utanması lazım. Utanç duyması lazım bu durumdan. Bu utançtan kurtularak, Şaban Dişli'nin örnek bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi mal beyanını vermesi lazım."
     Anadol, ayrıca AK Parti Tüzüğüne göre, Kurucular Kurulu üyelerinin göreve başlama tarihini izleyen bir ay içinde mal bildiriminde bulunmalarının zorunlu olduğuna işaret ederek, Dişli'nin mal bildiriminin, sadece Meclis'te değil, aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'da bulunduğunu söyledi.
     Anadol, son söz olarak, bütün genel merkez yöneticileri ve milletvekillerine, "karşılıklı mal bilidiriminde bulunma" çağrısı yaptı.

Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,910 µs