En Sıcak Konular

BAHÇELİ: TÜRKİYE BİR KUŞATMA ALTINDA

17 Ağustos 2008 21:11 tsi
BAHÇELİ: TÜRKİYE BİR KUŞATMA ALTINDA MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Türkiye bir kuşatma altındadır, kamplaşma, ayrışma, cepheleşme gittikçe derinleşmektedir'' dedi.

TEKİRDAĞ -MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye bir kuşatma altındadır, kamplaşma, ayrışma, cepheleşme gittikçe derinleşmektedir" dedi.
     Bahçeli, Tekirdağ'da partisinin düzenlediği toplantının ardından, Çorlu ilçesinde ve ilçeye bağlı Velimeşe beldesinde partilileriyle bir araya geldi.
     Velimeşe belde teşkilatının açılışında Bahçeli, yurt gezileri sırasında Türkiye'deki tüm kesimlerin sıkıntıları olduğunu bir kez daha gördüğünü söyledi.
     Sosyal bunalım ve ekonomik krizin işaretlerinin gittikçe arttığını kaydeden Bahçeli, "Trakya'da başta çiftçiler olmak üzere tarım sektöründen geçinenler çok büyük sıkıntı içindeler. Her gittiğimiz yerde vatandaşlarımız 'düne göre daha kötü' olduklarını belirtmektedirler. Çiftçilerimiz perişan olunca esnafımızda perişan olmaktadır. Esnaflar, siftahsız kepenk kapatıklarını söylüyor. Bu zincirleme üreticiye kadar gidiyor. Bu bir sosyal bunalım ve ekonomik krizin işaretidir. Gençlerimiz iş bulamamaktan yakınmaktadırlar, bunlar artık Türkiye'nin gerçeği olmuştur" dedi.
     AK Parti iktidarının ülkeyi "güllük gülistanlık" gösterdiğini ancak bunun doğru olmadığını savunan Bahçeli, "AKP her gün televizyonlarda 2002 yılı öncesini yok sayarak, ne yapılmışsa 2002 yılından sonra yapıldığını anlatıyor. 2002 yılından sonra Türkiye'nin güllük gülistanlık bir ülke olduğunu kırmızı halılar üzerinde ifade ediyorlar. Ya sayın başbakan doğru söylüyor, ya da iki günden beri Trakya'daki köylü, esnaf yalan söylüyor. Bunlardan biri doğru söylüyor ama bunun başbakan olduğunu zannetmiyorum" diye konuştu.
     Türkiye'de toplumun ayrıştırılması için gayret gösterildiğini belirten Bahçeli, Türkiye'nin bir kuşatma altında olduğunu ifade ederek kamplaşma, ayrışma ve cepheleşmenin derinleştiğini ileri sürdü
     Bahçeli, "Sosyal dokumuzun her parçasında ortak noktalarla bütünleşme gayreti içinde olmamız gerekirken, etnik köken ve buna benzer diğer konular öne çıkarılarak toplumsal doku ayrıştırılmaya gayret gösteriliyor. Türkiye her alanda, inanç temelinde, etnik esasta, gelir dağılımının paylaşımında ve adaletten yararlanma konularında tamamen bir bölünmenin, ayrışmanın eşiğine geldi" dedi.

 BAHÇELİ: MAHALLİ İDARELER SEÇİMLERİ AKP İÇİN TEST OLACAK

EDİRNE - Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Mahalli idareler seçimleri, AKP'nin millet vicdanında ne ölçüde bir destek sahip olduğunun bir testi olacaktır" dedi.
     Bahçeli, MHP Edirne İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi. Bahçeli, parti binasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Bir gazetecinin, "AK Parti'nin kapatılmamasıyla yeniden gündeme gelen anayasa paketi, kapsamlı bir anayasa değişikliğine bakış açınız ne olur?" şeklindeki sorusuna Bahçeli, şu yanıtı verdi:
     "Anayasa Mahkemesi 4,5 ay sonra hazine yardımından kesinti yapma cezasıyla birlikte AKP'nin kapatılmamasına karar vermiştir. Kararın ülkemiz açısından hayırlı olduğu görüşündeyiz. Çünkü, parti kapatmanın doğru olmadığını, ancak siyaseti, şiddet ve terör odaklı faaliyet olarak sürdürmek isteyen partilerin kapatılmasını, bunun haricinde partilerin kapatılmasını doğru bulmadığımız için Anayasa Mahkemesi'nin kararını bizim düşüncemizle örtüşür görmüşüzdür."
     Anayasa Mahkemesi'nin kararını AK Parti'nin farklı yorumlamaması ve partileri için fırsat olarak görmeleri gerektiğini savunan Bahçeli, "İktidar partisi AKP, kapatılmama kararını farklı yorumlamamalı (Bizi kimse kapatamıyor, bizim iç ve dış odaklı desteklerimiz var, buna cesaret edemiyorlar, millet iradesi bizimle beraber) düşüncesiyle dik başlı hareketlerden kaçınması gerektiğini düşünüyoruz. Böyle bir gelişmeyi fırsat bilerek kendilerine çeki düzen vermelerinde, siyasi hayatımızı normalleştirme sürecine titizlikle katkı sağlayabilecek bir siyasi üslubu kazanmalarında yarar olduğu kanaatindeyiz" diye konuştu.
     Toplantıdan sonra bir gazetecinin son dönemdeki terör olaylarına ilişkin sorusu üzerine Bahçeli, "Terör konusunda MHP'nin tavrı bellidir. Terörün kökü kazınmalıdır. Bundaki en büyük görev iktidara düşmektedir. İktidar siyasi irade olarak sağlam durduğu sürece, Türk Silahlı Kuvvetleri, emniyet güçleri, terör faaliyetlerinin üstesinden gelebilecek, bilgi, birikim ve tecrübeye sahiptir" dedi.

 



Bu haber 430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,537 µs