En Sıcak Konular

VALİ GÜLER: TEDBİRLER EN ÜST SEVİYEDE UYGULANMALIYDI''

16 Ağustos 2008 07:39 tsi
VALİ GÜLER: TEDBİRLER EN ÜST SEVİYEDE UYGULANMALIYDI'' Güler, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın ülkesine uğurlanmasının ardından, gazetecilere 2 günlük ziyarete ilişkin İstanbul'da alınan tedbirlerle ilgili açıklama yaptı.

İSTANBUL - İstanbul Valisi Muammer Güler, ''Bu ziyaretin hassasiyeti ve risk değerlendirilmesi nazara alındığında, İstanbul'daki tedbirlerin en üst seviyede uygulanması gerektiğini belirterek, ''Sevgili İstanbullular'ın bunu anlayışla karşılamasını istirham ediyorum'' dedi.
     Güler, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın ülkesine uğurlanmasının ardından, gazetecilere 2 günlük ziyarete ilişkin İstanbul'da alınan tedbirlerle ilgili açıklama yaptı.
     İstanbul'daki günlük hayatın belli bir oranda sıkıntıya girdiğini, bunu kendilerinin de gördüğünü ifade eden Güler, şöyle konuştu:
     ''Çok kritik ve hassasiyet arz eden bir gezi... Elimizdeki bilgiler de böylesine önemli bir gezide, böylesine üst düzey tedbirlerin alınmasını gerekli kılıyordu. Bu, yerine getirilmek zorunda kalındı.''
    
     -5 BİN GÜVENLİK GÖREVLİSİ-
    
     Vali Güler, İstanbullular'ın gösterdiği anlayış için teşekkür ederek, ''Dün ve bugün sadece 5 bin güvenlik görevlisi dışarıda görevini yürüttü. Diğerleri de bulundukları yerlerde teyakkuz halinde çalıştılar'' diye konuştu.
     Bir gazetecinin, vatandaşların ''Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ve beraberindeki heyetin helikopterle alana getirilmesi'' düşüncesine ilişkin sorusu üzerine Güler, bu konuların Dışişleri Bakanlığının önceden düzenlediği bir husus olduğunu kaydetti.
     İstanbul için, bu tür konukların havaalanlarına helikopterle veya deniz araçlarıyla getirilip götürülmesi konusunun bundan sonra gündeme getirilebileceğini belirten Güler, ancak ziyaretlerde sadece konukların olmadığını, heyetlerin de beraberinde geldiğini ifade etti.

Bu haber 403 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,822 µs