En Sıcak Konular

''BATI, RUS İŞGALİNİ DURDURMALI''

15 Ağustos 2008 14:42 tsi
''BATI, RUS İŞGALİNİ DURDURMALI'' Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, ''Batı, diplomasi silahını kullanmalı ve Rus işgalini durdurmalı' dedi.

TİFLİS - Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, ''Batı, diplomasi silahını kullanmalı ve Rus işgalini durdurmalı' dedi.
Saakaşvili, yabancı gazeteciler için düzenlediği basın toplantısında, ''Rusya'nın topraklarını işgal etmeyi sürdürdüğünü'' belirterek, Batı ve uluslararası toplumun ''diplomasi silahını kullanarak bu işgali durdurması gerektiğini'' belirtti.
Rus askerlerinin, Gürcü topraklarında ilerlemeye devam etiğini, girdikleri her yeri yağmaladıklarını, evleri yaktıklarını anlatan Saakaşvili, Gürcü polisinden Rus güçlerinin bulunduğu şehir ve kentleri denetimi altına almasını istedi.
Rusya'nın, Gürcistan'ı 2000 kişinin ölümünden sorumlu tuttuğunu kaydeden Saakaşvili, ancak bunun gerçek olmadığını, Rus medyasının da bugüne kadar çatışma bölgesindeki ölü sayısını abartılı verdiğini ifade etti.
Saakaşvili, Rusya'nın çatışma bölgelerinde (Güney Osetya, Kodori Deresi) birkaç gündür ''etnik temizlik'' yaptığını iddia eden Saakaşvili, ''Ruslara, Kazakları ve Çeçenleri çatışma bölgesine getirme hakkını kim verdi?'' diye sordu.

RUS ASKERLERİ GORİ KENT MERKEZİNİ BOŞALTTI

Gürcistan'ın, Rus ordusunun denetimindeki Güney Osetya'nın yakınında bulunan Gori kentinde hiçbir Rus askeri göze çarpmazken, çok sayıda Rus zırhlı aracı kentin birkaç kilometre dışındaki bir üste toplandı.
Bölgedeki basın mensupları, çok sayıda Rus tankı ve zırhlı aracının Gori'den ayrılıkçı Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali'ye giden yol üzerindeki bir üste konuşlandıklarını bildirdiler.
Rus komutan yardımcısı Albay İgor Konoçenkov, kent içinde Rus askeri kalmadığını, tüm askerlerinin yağmacıların kente girişini engellemek için Gori'nin dışına konuşlandıklarını söyledi.
Bu arada Gori kentinde, saat 22.00'den sonra sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.

RİCE TİFLİS'TE

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Güney Osetya'daki çatışmalar nedeniyle temaslarda bulunmak üzere Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e geldi.
Rice, kendisi ile Tiflis'e gelen gazetecilere yaptığı açıklamada, Gürcistan'ın Rusya ile imzalanmasını istediği ateşkesin Moskova'ya verilen tavizlere rağmen Gürcistan'ın çıkarlarını koruduğunu belirtti.
Şu anki amacın Rus askerlerinin Gürcistan'dan çıkarılması olduğunu, daha zorlu konuların daha sonra ele alınabileceğini belirten Rice, ABD'nin Gürcistan'ın onaylamadığı ve çıkarları için en iyisi olmayan bir şeyi asla istemeyeceğini ifade etti.
Tiflis'e gelişinden sonra havaalanından Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili ile görüşmek için devlet konukevine hareket eden Rice, Saakaşvili ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

TİFLİS'TE NORMAL YAŞAM SÜRÜYOR

Rus birliklerinin Güney Osetya'da yaşanan çatışmaların ardından Gürcü topraklarına girmesine rağmen, başkent Tiflis'te normal yaşam sürüyor.
Tiflis kentinin içinde yer alan Kuspa Gölü'nün plajının, Antalya'daki plaj manzaralarını aratmadığı dikkati çekiyor. Göl kıyısına akan Gürcüler, plajdaki şezlonglara uzanarak güneşli günlerin tadını çıkarıyor.
Kuspa Gölü kıyısında güneşlenen bazı Gürcü vatandaşları, AA muhabirine, Gürcistan'ın zor durumda olduğunu, Rusya'nın ülkelerine karşı saldırgan tutumundan bir an önce vazgeçmesini istediklerini söylediler.



Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,936 µs