En Sıcak Konular

TİFLİS GECEYİ GERGİN GEÇİRDİ

12 Ağustos 2008 11:41 tsi
TİFLİS GECEYİ GERGİN GEÇİRDİ Gürcistan'ın ayrılıkçı Güney Osetya'daki çatışmalar sonrasında Rus birliklerinin Gürcistan topraklarına girmesi üzerine başkent Tiflis dün geceyi gergin geçirdi.

TİFLİS - Gürcistan'ın ayrılıkçı Güney Osetya'daki çatışmalar sonrasında Rus birliklerinin Gürcistan topraklarına girmesi üzerine başkent Tiflis dün geceyi gergin geçirdi.
Gürcü birliklerinin Tiflis'i savunmak için savunma hattını Mtshata kasabasına çektiği bölgede, durum sakin görünüyor.
Batum-Tiflis yolu trafiğe açık ve araçlar trafikte normal akışını sürdürüyor, ancak Tiflis çıkışındaki yol üzerinde Gürcü birliklerine ait terk edilmiş az miktarda zırhlı araç ve tank göze çarpıyor.
Öte yandan dün geceyi, Rus birliklerinin işgal ettiği iddia edilen Gori kentine 25 kilometre mesafedeki bir TIR parkında geçiren Türk Kızılay ekibi Tiflis'e sorunsuz ulaştı.
Kızılay ekibi ve görgü tanıklarına göre, Rus birlikleri de Gori kentinden tamamen çekildi. Gori kent merkezinde terk edilmiş çok miktarda Gürcü zırhlı aracı bulunuyor. Ancak sivil halk kent merkezini tamamen boşaltmış durumda. Merkezde sadece dolaşan yaşlı insanlara rastlanıyor.

RUS SAVAŞ UÇAKLARI GORİ KENTİNİ BOMBALIYOR
GORİ
- Rus savaş uçaklarının Gürcistan'ın Gori kentini bombaladığı bildirildi.
Bölgedeki kaynaklar, bombalama sonrası bazı sivillerin yaralı olarak caddelerde yattığını, diğer sivillerin ise sokakları terk ettiğini söyledi.
Aynı kaynaklar, kentin yüksek kesimlerindeki bir caddede bulunan Gürcistan topçu mevzilerinin de sabah saatlerinde Rus savaş uçakları tarafından bombalandığını kaydetti.

"RUS GEMİLERİ GÜVENLİK İÇİN ABHAZYA AÇIKLARINDA"
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Karadeniz Filosu'na ait gemilerin, Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya kıyılarında, Rus vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için bulunduğunu söyledi.

ABHAZ GÜÇLER, GÜRCÜ ASKERLERİNE SALDIRI BAŞLATTI
Gürcistan'ın diğer bir sorunlu bölgesi olan Abhazya'nın Yukarı Kodori Vadisindeki Gürcü askerlerine karşı saldırı başlattığı bildirildi.
Rus İnterfaks ajansı, Abhazya "Savunma Bakanlığına" dayanarak yayımladığı haberde, operasyonun bu sabah 06:00'da (TSİ 05:00) başladığını belirterek, ayrıntılı bilgi vermedi.

RUSYA, GÜRCÜ BARIŞ GÜCÜ ASKERİ İSTEMİYOR
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Güney Osetya'da bundan sonra Gürcü barış gücü askeri bulundurulmasını kabul etmeyeceklerini söyledi.
Lavrov, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) dönem başkanı Finlandiya Dışişleri Bakanı Alexander Stubb ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında, Güney Osetya'daki ortak barış gücünde Gürcü askerlerinin bulunmasını "kesinlikle kabul etmeyeceklerini" belirtti.
"Gürcü yönetimine hiçbir güvenlerinin olmadığını" ifade eden Lavrov, Rusya'nın Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'yi devirmek gibi bir planının olmadığını kaydetti.

Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,482 µs