En Sıcak Konular

MÜCADELE HER ALANDA SÜRECEK

31 Ekim 2007 21:24 tsi
MÜCADELE HER ALANDA SÜRECEK Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, terörle ve teröristle mücadeleyi her alanda sürdürmeye gayret ettiklerini belirtti...

ANKARA - Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, terörle ve teröristle mücadeleyi her alanda sürdürmeye gayret ettiklerini, bununla ilgili, askeri, siyasi, diplomatik ve ekonomik tedbirlerin eş zamanlı sürdürüldüğünü belirterek, ''Bir kez daha ifade ediyoruz ki bu tedbirlerin hedefi doğrudan doğruya terör örgütüdür. Onunla işbirliği yapan, ona destek veren, ona yardım ve yataklık yapan unsurlardır'' dedi.
Çiçek, Bakanlar Kurul toplantısını ardından yaptığı açıklamada, Prof. Dr. Erdal İnönü'nün vefatında duyduğu üzüntüyü dile getirerek, ailesine başsağlığı diledi.
Bakanlar Kurulu'nun, ekonomik gelişmeler ile Türkiye'nin bundan sonra izleyeceği politikalarla ilgili değerlendirme yaptığını söyledi.
Türkiye'nin seçim dönemleri de dahil, mali disiplinden fedakarlık yapmaksızın bir istikrar programını uyguladığını, bundan sonra da buna devam edeceğini belirten Bakan Çiçek, toplantıda esas olarak da güvenlik ve dış politika konuları üzerinde durdukların bildirdi.
Türkiye'nin, çok yönlü olarak bir terör mücadelesini sürdürdüğünü belirten Çiçek, terörle ve teröristle mücadeleyi her alanda sürdürmeye gayret ettiğini kaydetti. Bununla ilgili, askeri, siyasi, diplomatik ve ekonomik tedbirlerin eş zamanlı sürdürüldüğünü anlatan Bakan Çiçek, şöyle devam etti:
''Hepimiz biliyoruz ki terör, uluslararası antlaşmaların ve sözleşmelerin konusu olan, insanlığa karşı bir suçtur. Türkiye'nin aldığı ve almakta olduğu askeri, siyasi, diplomatik ve siyasi tedbirler uluslararası hukuktan doğan bir haktır. Türkiye, bu hakkını kullanıyor. Türkiye, aldığı ve almakta olduğu tedbirleri bu hukuk çerçevesinde almaktadır.
Toplantı uzun sürdü, ancak aldığımız kararları işin tabiatı gereği açıklama imkanım olmaz. Ama kamuoyunun şunu bilmesi lazım; Tek bir tedbirden yola çıkarak bu mücadeleyi Türkiye sürdürmüyor."
Bu hafta, bu konuların konuşulacağı Irak'a Komşu Ülkeler Toplantısı'nın İstanbul'da yapılacağını anımsatan Bakan Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye yapacağı ziyarete ilişkin de değerlendirme yapıldığını söyledi.

Bu haber 451 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,424 µs