En Sıcak Konular

TOPTAN, YASAMA YILINI DEĞERLENDİRDİ

8 Ağustos 2008 10:41 tsi
TOPTAN, YASAMA YILINI DEĞERLENDİRDİ Meclis Başkanı Toptan, TBMM'nin 23. Dönem 2. Yasama yılına ilişkin yasama, denetim ve yönetim faaliyetlerini içeren 'Değerlendirme Toplantısı' yaptı.

ANKARA - TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye'de demokrasinin geliştirilmesi durumunda, bugün yaşanan pek çok sorunun gerilerde kalacağını belirterek, ''Şimdi bizlere düşen, geçmişe takılıp kalmadan ülkemizin ve milletimizin geleceği için en doğru olan kararları almak, çalışmaları hayata geçirmektir'' dedi.
Meclis Başkanı Toptan, TBMM'nin 23. Dönem 2. Yasama yılına ilişkin yasama, denetim ve yönetim faaliyetlerini içeren ''Değerlendirme Toplantısı'' yaptı. Yoğun bir tempoda görev yapan Meclisin, aynı zamanda siyasi, hukuki  ekonomik ve toplumsal tartışmalarla dolu bir yasama yılını geride bıraktığını ifade eden Toptan, ''Ülkemizin zaman kaybetmesine neden olan bu süreçte Meclisimiz, büyük bir demokratik olgunluk içerisinde üzerine düşen görevleri başarıyla yerine getirmiştir'' diye konuştu.
Toptan'ın konuşmasından öne çıkan ifadeler şöyle:
• Meclisimiz, yasama alanında yoğun bir tempoda çalışarak ülkemizin ve milletimizin sorunlarının çözümü için çok sayıda düzenlemeyi hayata geçirmiştir.
Tüm dünyanın büyük bir ilgiyle izlediği Filistin Ulusal Yönetimi Başkanı Abbas ile İsrail Devlet Başkanı Peres'in meclisimizdeki buluşması, bu yasama yılına damgasını vuran en önemli diplomatik olay olmuştur.
Herkesin, tüm milletimizin gözbebeği olan TSK'yı günlük siyasetin dışında tutması, kurumsal olarak TSK'nın yıpranmasına neden olabilecek söz ve davranışlardan kaçınmak gerekir.
Mevcut anayasal düzen böyle kaldığı takdirde, Sayın Cumhurbaşkanlarının yapmış olduğu tercihlere saygı göstermek gerekir. Bu onların takdiridir. Anayasanın kendilerine verdiği takdir haklarını kullanmaktadırlar.
Yeni bir anayasa için uygun bir konjonktürün olduğunu söyleyemem. O nedenle olabildiği kadar Türkiye'nin daha demokratikleşmesini sağlayacak, üzerinde geniş uzlaşma sağlanması mümkün olabilecek anayasa değişikliği olabilir.
Yapılacak anayasa değişikliğini, salt siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştırıcı önlemleri düzenler noktasıyla örtüştürmeye çalışırsak, yanlış bir değerlendirme yaparız ve amacımızdan da saparız.
Yeni anayasa yapımında dokunulmazlık da üzerinde durulması gereken önemdedir.
Özünde bizim dokunulmazlık kavramı üzerinde tartışma yapıp, bu katı dokunulmazlıktan daha dar kapsamlı, daha yumuşak bir dokunulmazlığa geçmemiz lazım.

Bu haber 446 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,595 µs