En Sıcak Konular

EMLAK PİYASASINA GÖZALTI

5 Ağustos 2008 13:31 tsi
EMLAK PİYASASINA GÖZALTI Gelir İdaresi Başkanlığı, gayrimenkul sektöründe kapsamlı bir vergi incelemesine hazırlanıyor.

ANKARA - Türkan Al - Esin Işık - Gelir İdaresi Başkanlığı, gayrimenkul sektöründe kapsamlı bir vergi incelemesine hazırlanıyor.
Son yıllarda emlak satışlarında görülen hızlı artış ve Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulunun gayrimenkul incelemelerinde ortaya çıkarılan yüksek vergi kaçağı, Gelir İdaresini, geniş kapsamlı bir sektör incelemesine yöneltti.
Çalışma kapsamında, bütün bankalardan konut kredisi kullandırdıkları kişi ve kuruluşların listeleri istendi. Bankalardan gelmeye başlayan kredi listeleri de, Veri Ambarı'na yüklenmeye başlandı.
Bu çalışmayla vergi kimlik numarası bilgileri kullanılarak, kimin, kimden konut aldığı tespit edilecek ve bunlar da listelenecek.
Tapu kayıtları kanalıyla, konut satıcılarının satış bilgilerine de ulaşılacak ve kime, ne zaman ve kaç adet satış yapıldığı belirlenecek. Bunların tapudaki satış tutarlarının da dökümü alınacak.
Bu arada konut sektöründe faaliyet gösteren müteahhitler ve diğer yükümlülerin, son dönemdeki vergi beyanları da çıkarılacak.
Bütün bu çalışmaların ardından alış ve satış bilgileri ile beyan edilen tutarlar karşılaştırılacak. Aynı şekilde, konut kredisi kullanılan bir emlakta, alınan krediyle beyan edilen satış tutarının uyumlu olup olmadığına bakılacak. Bu şekilde müteahhitlerin satış beyanlarının doğru olup olmadığı ortaya çıkarılacak.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün gayrimenkul alım-satım ve ipotek bilgileri analize tabi tutulacak. Veri Ambarındaki diğer bilgilerden de yararlanılacak bu çalışmada, gayrimenkul sahiplerinin ev ve işyerlerinden elde ettikleri kira gelirlerini beyan edip etmediği de sorgulanacak.

Bu haber 411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,754 µs