En Sıcak Konular

PROF. YURDAKÖK'TEN ANNE SÜTÜ UYARISI

2 Ağustos 2008 05:36 tsi
PROF. YURDAKÖK'TEN ANNE SÜTÜ UYARISI Anne sütünün beslenmedeki önemine dikkate çakmek amacıyla 1992 yılından bu yana Ağustosun ilk haftası Dünya Emzirme Haftası olarak kutlanıyor.

ANKARA - Anne sütünün beslenmedeki önemine dikkate çakmek amacıyla 1992 yılından bu yana Ağustosun ilk haftası Dünya Emzirme Haftası olarak kutlanıyor.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları öğretim üyesi ve Yenidoğan Bebek Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Yurdakök, anne sütüyle beslenmeyen çocuklarda ölümlerin, anne sütüyle beslenenlere göre 4-6 kat daha fazla olduğunu belirterek, "UNICEF tahminlerine göre, yaşamının ilk altı ayında yalnız anne sütü ile beslenememe nedeniyle her yıl 1.3 milyon çocuk ölüyor" dedi.
Yurdakök, anne sütünün bebekte hastalığa yol açabilecek mikropları içermediğini vurgulayarak, "Bebeği zatürree, bronşit, orta kulak iltihabı, ishal, idrar yolu enfeksiyonları ve menenjit gibi enfeksiyon hastalıklarından korur, bebeğin bağışıklık sistemini geliştirir, aşıların etkenliğini artırır" diye konuştu.
Anne sütünün içerdiği enzimlerle sindirimi kolaylaştırdığını, karın ağrısı, gaz sancısı ve kabızlık görülme sıklığını azalttığını kaydeden Prof.Dr. Yurdadök, "Pişik ve benzeri birçok cilt sorunları az görülür. Anne sütü bebek için doğal bir ağrı kesici ve sakinleştiricidir" bilgisini verdi.
Doğumdan hemen sonra bebeğe ''doğumun ardından anneden gelen sarımsı renkteki ilk süt olan ağız sütü''nün mutlaka verilmesi gerektiğini vurgulayan Yurdakök, bebeğin ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmesinin uygun olduğunu kaydetti.

Bu haber 471 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,108 µs