En Sıcak Konular

KURTULUŞ SAVAŞI ''RUHU'' CANLANIYOR

31 Ekim 2007 10:53 tsi
KURTULUŞ SAVAŞI ''RUHU'' CANLANIYOR Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kurtuluş Savaşı'nın büyük mücadelelerine sahne olan ve önemli kararların alındığı mekanları baştan aşağı yenileyecek.

ANKARA - Barışkan Ünal/Burcu Bilgin - Kültür ve Turizm Bakanlığı, "Cumhuriyet eserlerine sahip çıkan yeni bir bakış açısıyla" Kurtuluş Savaşı'nın büyük mücadelelerine sahne olan ve önemli kararların alındığı mekanları baştan aşağı yenileyecek.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Ören yerleri ve arkeolojik kazılar çok önemli ama yakın tarihimize de tam bir içtenlikle sahip çıkmak, Cumhuriyet istismarı yerine Cumhuriyet eserlerine sahip çıkan yeni bir bakış açısı geliştirmek niyetindeyiz" dedi.
Günay, Cumhuriyet'in çok güç koşullarda, büyük fedakarlıklar ve mütevazı imkanlarla kurulduğunun anlaşılması için milli mücadele meşalesinin ateşlendiği Samsun'dan Birinci Meclis'e kadar Atatürk'ün geçtiği yerlerdeki mekanları yeniden ele almaya başladıklarını aktardı.

"ATEŞİN VE İHANETİN İÇİNDEN ÇIKARAK..."
Bakan Günay, Birinci Meclis binasının milli mücadelede büyük önem taşıdığına işaret ederek, vekillerin ''üç kişinin yan yana zor sıkışacağı Ziraat Mektebi'nden alınıp getirilmiş okul sıralarında oturduğunu'', Meclis Başkanı Atatürk'ün ise 6 metre karelik çok dar bir odada çalışmalarını sürdürdüğünü hatırlattı.
Günay, ''Ama bunu göstermezseniz kimse görmez. Bir elimiz yağda, bir elimiz balda, hoş mekanlarda Cumhuriyet ilan edilmemiş. Cumhuriyet böyle karavanadan yemek yiyen milletvekillerinin, ateşin ve ihanetin içinden çıkarak kurdukları bir güzelliğin ismidir. O yapının özgünlüğünü, yapısını, mütevazılığını anladığımız zaman Cumhuriyetin büyüklüğünü de anlamış olacağız'' dedi.



Bu haber 449 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,089 µs