En Sıcak Konular

PRİM ALACAKLARINA İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ TBMM'DE

30 Temmuz 2008 16:39 tsi
PRİM ALACAKLARINA İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ TBMM'DE SSK ve BAĞ-KUR'un prim alacaklarının yapılandırılması konusundaki 28 Temmuzda dolan sürenin 20 gün daha uzatılmasını öngören kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

ANKARA - SSK ve BAĞ-KUR'un prim alacaklarının yapılandırılması konusundaki 28 Temmuzda dolan sürenin 20 gün daha uzatılmasını öngören kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.
     AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan ve arkadaşlarının hazırladığı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile bazı kanunlarda değişikliğe ilişkin teklife göre, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında ilgili mevzuat çerçevesinde uzman ve usta öğretici olarak çalıştırılanların prime esas kazançları; prim ödeme gün sayısı 30 günü aşmamak kaydıyla bir takvim ayı içinde kazandıkları brüt ek ders ücreti toplam tutarının prime esas günlük kazanç alt sınırına bölünmesi sonucu hesaplanacak.
     Kamu idarelerinin sağlık hizmetlerinin sağlanmasına ilişkin görevleri, yürürlükten kaldırılan kanunlardaki hak ve yükümlülükler çerçevesinde ilgili kayıt ve işlemler Kurum tarafından devralınan tarihe kadar devam edecek. Ancak devir süreci 3 yıl içinde tamamlanacak.
     Sosyal güvenlik alacakları kapsamına giren borçları ödemek için bu kanun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 20 gün içinde yazılı olarak başvuran işveren veya sigortalıların, başvuru tarihini takip eden aybaşından itibaren, 20 gün içinde, borç aslının tamamını ve başvurunun yapıldığı ayın sonuna kadar sosyal güvenlik mevzuatının ilgili hükümlerine göre hesaplanan gecikme cezası ve gecikme zammının yüzde 20'sini ödemeleri halinde, gecikme cezası ve gecikme zammının kalan yüzde 80'i terkin edilecek.
     Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce, tahsil edilen gecikme cezası ve gecikme zammı, yanlış veya yersiz alınan tutarlar hariç iade ve mahsup edilmeyecek.
     Teklif, 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkındaki Kanunda da değişiklik yapılmasını öngörüyor.


Bu haber 438 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,955 µs