En Sıcak Konular

TÜRK: OYUNA GELMEMELİYİZ

29 Temmuz 2008 20:44 tsi
TÜRK: OYUNA GELMEMELİYİZ DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, ''Kin, nefret ve düşmanlık yaratmak isteyen çevrelerin oyunlarına gelmemeliyiz. Bu insanlık suçu karşısında, bütün Türkiye olarak demokrasi, barış ve kardeşlik şiarlarımızı daha da yükseltmeliyiz'' dedi.

Türk, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, yaşanan acıları yürekten paylaştığını ifade ederek, ''Hepimizi derin bir üzüntüye boğan ve kahreden bu katliamda, çocuklarımızı, gençlerimizi, hamile kadınları, yaşlı insanlarımızı kaybettik. Gündelik yaşamımıza, yeniden korku, kan, gözyaşı bulaştırıldı. Toplumumuzda büyük bir umutsuzluk yaratılmaya çalışıldı. Hakikaten tüyler ürpertici bir katliam yaşadık. Bu nedenle, bu katliamı bir kez daha nefretle kınıyorum, bunu gerçekleştirenleri, bunu yapan zihniyeti kınıyorum. Bu insanlık suçuna ortak olmuş kim varsa kınıyorum'' diye konuştu.
     Saldırının çok boyutlu olarak ele alınması gerektiğini vurgulayan Türk, ''Kin, nefret ve düşmanlık yaratmak isteyen çevrelerin oyunlarına gelmemeliyiz. Bu insanlık suçu karşısında, bütün Türkiye olarak demokrasi, barış ve kardeşlik şiarlarımızı daha da yükseltmeliyiz'' dedi.
     Türk, yorum ve demeçlerde, bu tür saldırıları önlemek yerine, halkın psikolojik olarak bu tür saldırılara hazır olmalarının telkin edildiğini iddia ederek, Türkiye'nin ne İsrail ne Filistin ne de Irak olduğunu söyledi.
     Türk, bu katliamın neden Türkiye'de, neden İstanbul'da neden bu dönemde yapıldığını sorarak, ''Bu saldırının arkasındaki güçler, Türkiye'yi nasıl bir noktaya çekmeye çalışıyor? Daha ortada hiçbir somut delil yokken, siyasiler ve bazı çevrelerin olayın failini PKK olarak ifade etmelerindeki amaç nedir?'' gibi soruların cevabının aranması gerektiğini söyledi.
     Saldırının çok boyutlu olduğu ve çok derin bir provokasyona işaret ettiğini kaydeden Türk, toplumun demokrasi taleplerine şiddet, dehşet, terör eylemleriyle karşılık verildiğini, insanlar yalnızlaştırılmaya, köşelerine çekilmeye, verdikleri demokrasi mücadelesinden caydırılmaya çalışıldığını ifade etti.
     Türkiye, Irak ve Ortadoğu'da içinde birçok otoriter ve totaliter gücün parmağı bulunan bir dehşet senaryosu oynandığını ileri süren Türk, ''Yüzyıllardır kardeşçe bir arada yaşayan, birbirlerinin farklılıklarından büyük bir kültürel zenginlik yaratan, muazzam bir uygarlık oluşturan Ortadoğu toplulukları, Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla, Acemiyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Rumuyla Yahudisiyle birbirine kırdırılmaya çalışılıyor. Bu oyunun farkında olmamız gerekir'' dedi.
     Ahmet Türk, Ergenekon iddianamesinin peşini bırakmayacaklarını yineleyerek, ''Halk arasında bir deyim vardır; 'cin şişeden çıktı bir kere'... Bu çetelerin, Doğu ve Güneydoğu'da yaptığı katliamlar, cinayetler, yakıp, yıktıkları köyler, halkları, toplulukları birbirine kırdırmak için yaptıkları provokasyonlar, suikastlar; bütün bunlar gün yüzüne çıkmadıkça, bunlarla hesaplaşılmadıkça, demokratik mücadelemiz devam edecektir. Bu karanlık olaylar, bu organize saldırılar er geç açığa çıkacaktır'' diye konuştu.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Terörün siyasi desteğinden'' bahsettiğini bildiren Türk, ''Yeniden partimize karşı bir linç kampanyası mı başlatılmak isteniyor? Parti binalarımıza, yöneticilerimize, üyelerimize saldırılar yapılmasının zemini mi yaratılmaya çalışılıyor?'' diye sordu.
     CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı da eleştiren Türk, şöyle devam etti:
     ''Ergenekon çetesinin avukatlığını yapan Baykal, bu korkunç katliamı fırsat bilerek, mal bulmuş mağribi misali, kendini düze çıkartmaya çalışıyor. Sayın Baykal, ne yapmaya çalışıyor? Ergenekon kuyrukçuluğunu bu şekilde unutturacağını mı düşünüyor? Acaba vatandaşlarımızın acılarını kışkırtarak, milliyetçi gösteriler mi düzenlemeye çalışıyor? Vatandaşlarımızı teselli etmeye mi gidiyor, yoksa milliyetçiliği kışkırtmaya mı gidiyor? Sayın Baykal, halkı kime karşı sokağa davet ediyorsun? Kürtlere karşı bir linç kampanyasından mı medet umuyorsun?
     Eğer senin derdin gerçekten de şiddete karşı demokratik tepki vermekse 1 Haziran İstanbul mitinginde neredeydin o zaman? Partimiz yıllardır şiddete karşı barış yürüyüşleri barış mitingleri yapıyor sen neredeydin? Sayın Baykal'a buradan günaydın demek istiyorum. Sanki Türkiye'de şiddete karşı bu güne kadar hiçbir tepki verilmemiş gibi, şimdi ortaya çıkıp halkı sokağa davet etmesi gerçek failleri gizleme amacı taşıyor olmasın.''
     Grup Toplantısı çıkışında gazetecilerin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Erdoğan'ın görüşmesinin sorulması üzerine Türk, ''Mekan konusu biraz dikkat çekici. Yoksa Başbakan her zaman Cumhurbaşkanı ile görüşebilir, Köşke gidebilir Cumhurbaşkanını ziyaret edebilir. Böyle bir görüşmeyi 'Cumhurbaşkanının tarafsızlığını zedeliyor' şeklinde yorumlamak doğru değil ama mekan dikkatli bir seçim değil'' karşılığını verdi.
     Türk, Ergenekon iddianamesinde kendisinin ''Terör örgütü PKK'nın kurucusu olduğuna'' ilişkin iddiaların yer aldığının sorulması üzerine de ''Ben o güne kadar Fis köyünü hiç görmedim, milletvekiliydim. Gerçekle ilgisi olmayan tamamen saptırmaya yönelik bir tespit. O dönemde Parlamentoda olduğum herkesçe biliniyor. O dönemde Parlamentodayım. O dönemde böyle oluşumdan bile bilgi sahibi değilim. Daha sonraları, yıllar sonra Fis köyünde böyle bir oluşumun kurulduğunu öğrenen biriyim'' yanıtını verdi.

Bu haber 480 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,333 µs