En Sıcak Konular

İDDİANAMEDE ÖRGÜTÜNÜN AMAÇLARINA DA YER VERİLDİ

26 Temmuz 2008 09:59 tsi
İDDİANAMEDE ÖRGÜTÜNÜN AMAÇLARINA DA YER VERİLDİ Ergenekon iddianamesinde, Cumhuriyet Gazetesi'nin bombalanması ve Danıştay saldırılarının ''Ergenekon'' terör örgütünün planlaması ve azmettirmesi ile gerçekleştirildiğinin tespit edildiği anlatılarak, ''Şüpheliler, bu örgütle çeşitli süreçler sonu

İSTANBUL - Ergenekon iddianamesinde, Cumhuriyet Gazetesi'nin bombalanması ve Danıştay saldırılarının ''Ergenekon'' terör örgütünün planlaması ve azmettirmesi ile gerçekleştirildiğinin tespit edildiği anlatılarak, ''Şüpheliler, bu örgütle çeşitli süreçler sonunda devletin tüm birimlerine sızıp devleti ele geçirmeyi amaçlamaktadırlar'' denildi.
     Terör suçlarına yer verilen iddianamede, ''Yapılan soruşturma sonucu, ''Ergenekon terör örgütü''nün Türk Ceza Kanunu'nda belirtilen ve terör suçu olarak kabul edilen suçlardan, Türk Ceza Kanunu'nun; 312, 313, 314 ve 315. maddelerindeki suçları işlediklerine dair yeterli delil elde edilmiştir'' denildi.
     İddianamenin terör amaçlı suçlar ve legal görünüşlü faaliyetler bölümünde ise şüphelilerin terör örgütü adına gerçekleştirmeyi düşündükleri bütün gelir getirmeye yönelik suçların tamamının da ''Ergenekon'' terör örgütünün idamesi ve devamlılığı için yapıldığı, ''Ergenekon'' terör örgütünün amaçlarına ulaşmada lazım olan finansal desteğin sağlanması maksadıyla gelir getirici legal ve illegal alanlarda faaliyetleri gösterdikleri dile getirildi.
     İddianamede, ''Şüpheliler bu örgütle çeşitli süreçler sonunda devletin tüm birimlerine sızıp devleti ele geçirmeyi amaçlamaktadırlar. Kurulan istihbarat birimi ile de bu amaçlarına ulaşmayı hedeflemekte, kurulan ulusalcı vakıf ve dernekleri istihbarat elde etmede kullandıkları gibi, çeşitli internet siteleri ve yayın kuruluşlarını da hem baskı unsuru hem de örgütün amacının propagandasını yapmaktadırlar'' denildi.
     İddianamede ''Darbe yapmak İçin Zemin Oluşturulması Amacıyla Kaos ve İç Karışıklıklar Çıkarılması (Planlama ve Eylemler)'' başlığı altında, ''Dosyadaki örgütsel içerikli tüm dokümanlardan kendi görüşlerine uymayan devlet adına yapılan tüm icraatları da ihanet olarak algılayıp devlet yöneticileri ve siyasi otorite ile tüm sivil toplum kuruluşlarını yabancı devlet istihbaratları adına çalışıp Türk ulusuna ihanet etmekle suçlamaktadırlar'' ifadesine yer verildi.
     İddianamede, ''Sonuç olarak 'Ergenekon' terör örgütünün görünürde nihai tek hedefinin, bir an evvel ülkede darbe zemini oluşturmak, ülkenin karışmasını, kaosa sürüklenmesinin temin etmek, güvenliği zafiyete düşürmek ve böylelikle antidemokratik yollarla devlet yönetimini ele geçirmek olduğu anlaşılmaktadır'' ifadesine yer verildi.

Bu haber 443 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,723 µs