En Sıcak Konular

KAPATMA DAVASI İÇİN GÜN BELİRLENDİ: 28 TEMMUZ

23 Temmuz 2008 05:02 tsi
KAPATMA DAVASI İÇİN GÜN BELİRLENDİ: 28 TEMMUZ Anayasa Mahkemesi heyeti, AK Parti hakkında açılan kapatma davasını 28 Temmuz 2008 tarihinden itibaren görüşmeye başlayacak.

KAPATMA DAVASI İÇİN GÜN BELİRLENDİ: 28 TEMMUZ
ResimANKARA  -  Anayasa Mahkemesi heyeti, AK Parti hakkında açılan kapatma davasını 28 Temmuz 2008 tarihinden itibaren görüşmeye başlayacak.
Bugün saat 13.30'da toplanarak, bazı kanunların iptali ve yürürlüklerinin durdurulması istemiyle açılan 10 davada ilk ve esas incelemesi yapan mahkeme heyeti, bu toplantının ardından AK Parti hakkında açılan kapatma davasının görüşülmeye başlanacağı günü belirledi.
Yüksek Mahkemenin kararını açıklayan Anayasa Mahkemesi raportörü Alparslan Altan, ''Mahkeme heyetimiz bugün yapmış olduğu görüşme sonunda Adalet ve Kalkınma Partisi hakkında açılmış olan kapatma davasını 28 Temmuz 2008 Pazartesi günü görüşmeye başlayacağına karar vermiştir'' dedi.
Altan, davanın ne kadar sürede sonuçlanacağına ilişkin sorular üzerine, ''Belli değil. Görüşmelerin gidişatına bağlı'' diye konuştu.
AK Parti hakkındaki kapatma davasını, 11 kişiden oluşan Anayasa Mahkemesi Heyeti karara bağlayacak. Asıl üyelerden herhangi birinin bulunmaması veya emekliye ayrılması durumunda 4 yedek üyeden en kıdemlileri heyete katılacak.
Anayasa'ya göre, bir siyasi partinin kapatılmasına karar verilebilmesi için nitelikli çoğunluğun oyu aranacak. Buna göre, kapatma kararı için Anayasa Mahkemesinin 11 asıl üyesinin en az 7'sinin oyu gerekecek.
Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can, Yüksek Mahkeme'ye sunduğu raporunda, AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davanın reddine karar verilmesi gerektiği görüşünü savunmuştu.

MÜMKÜN OLAN SÜRATLE SONUCA ULAŞMAYA ÇALIŞACAĞIZ
Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, AK Parti hakkındaki kapatma davasını, 28 Temmuz Pazartesi'nden itibaren ''her gün aralıksız görüşmeye başlayacaklarını ve mümkün olan süratle sonuca ulaşmak için çalışacaklarını'' söyledi.
AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Paksüt,  karar verilinceye kadar ara vermeden çalışacaklarını, zorunlu bir sebep olmadığı sürece mümkün olan süratle çalışmalarını devam ettireceklerini ifade etti.
''MÜZAKERE SÜRESİNİ BİLEMEYİZ''

ResimANKARA - Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davayı 28 Temmuz Pazartesi günü görüşmeye başlayacaklarını belirterek, "Müzakerelere pazartesi günü başlarız. Artık 3 gün mü sürer, 5 gün mü sürer, 10 gün mü sürer onu bilemeyiz" dedi.
"Müzakereler aralıksız devam edecek mi?" sorusu üzerine Kılıç, "Tabi ki devam edecek. Başlandığı zaman, görüşmelerimiz, müzakerelerimiz devam eder. Sonuç alındığında da her zaman olduğu gibi size kısa bir açıklama yapılacak" diye konuştu.
Anayasa Mahkemesi heyetinin yapması beklenen Rusya gezisinin ne zaman gerçekleşeceği sorusuna ise Kılıç, "Bizim için ülkenin sorunları önemlidir. Eğer bu konuda bizim gitmememizi gerektiren bir durum olursa biz bu seyahate gitmeyiz. Ona biz takılmayız" yanıtını verdi.
 

''ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN''

ResimANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesinin AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davayı 28 Temmuzda görüşmeye başlayacak olmasıyla ilgili, ''Ülkemiz, milletimiz için hayırlı olsun'' dedi.
Erdoğan, bir gazetecinin, ''Anayasa Mahkemesi, AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davayı 28 Temmuzda görüşmeye başlayacak. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna, ''Ülkemiz, milletimiz için hayırlı olsun'' karşılığını verdi.
Aynı gazetecinin, ''Bu kadar mı?'' demesi üzerine Başbakan Erdoğan, ''Bu kadar'' dedi.



Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,171 µs