En Sıcak Konular

RAPOR ÜYELERE DAĞITILDI

17 Temmuz 2008 10:20 tsi
RAPOR ÜYELERE DAĞITILDI Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AK Parti hakkında açılan kapatma davasında raportörün raporunu hazırladığını, raporun üyelere dağıtıldığını açıkladı.

ANKARA - Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AK Parti hakkında açılan kapatma davasında raportörün raporunu hazırladığını, raporun üyelere dağıtıldığını açıkladı.
Anayasa Mahkemesinden ayrılırken gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıç, raporların bağlayıcı olmadığını, üyelerin çalışmalarını hızlandırıcı ve onlara yardım edici nitelikte belgeler olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
''O nedenle, arkadaşlarımız, üyelerimiz gerek Başsavcılığın, gerekse siyasi partinin savunmalarını yaptıktan sonra bu konudaki çalışmalarına derhal başladılar ve şu ana kadar çalışmalarını sürdürüyorlar.
Bu aşamada raportörümüzün raporu gelmiş durumdadır. Üyelerimize dağıttım. Bir kısım arkadaşımız burada olmadığı için dağıtamadık ama yarın sanıyorum onları da tamamlayacağız. Arkadaşlarımızın çalışma temposu ve biçimi önümüzdeki süreci tayin edecektir. Bu süreç içinde arkadaşlarla konuşacağız, uygun olan zamanda gündemi verip, müzakerelere gececeğiz.''
Anayasa Mahkemesi üyelerinin bundan sonra ''gündem ne zamandı, rapor nasıldı, rapor ne şekilde yazıldı'' şeklinde basın mensupları tarafından rahatsız edilmemesini isteyen Kılıç, ''Lütfen mahkemeyi rahat bırakın ve bu süreci sağlıklı bir şekilde tamamlayalım'' dedi.
Haşim Kılıç, ''Yüksek Askeri Şura toplantısının sonucu beklenecek mi?'' sorusuna da, ''Onlar bizi ilgilendirmiyor. Biz kendi programımıza, çalışma hızımıza göre kendi gündemimizi kendimiz belirleyeceğiz'' yanıtını verdi.

Bu haber 429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,878 µs