En Sıcak Konular

GÜLER: SALDIRI DOĞRUDAN POLİSE YAPILMIŞ BİR EYLEM

16 Temmuz 2008 10:05 tsi
GÜLER: SALDIRI DOĞRUDAN POLİSE YAPILMIŞ BİR EYLEM İstanbul Valisi Muammer Güler, ABD'nin İstanbul Başkonsolusluğu önündeki saldırıyı doğrudan polise yapılmış bir eylem şeklinde algıladıklarını belirterek, ''O noktadan sonra ABD Başkonsolosluğu'na yapılabilecek o koruma önlemleri karşısında pek fazla

İSTANBUL - İstanbul Valisi Muammer Güler, ABD'nin İstanbul Başkonsolusluğu önündeki saldırıyı doğrudan polise yapılmış bir eylem şeklinde algıladıklarını belirterek, ''O noktadan sonra ABD Başkonsolosluğu'na yapılabilecek o koruma önlemleri karşısında pek fazla bir şey olmadığı ortada'' dedi.
     ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Sharon Wiener, Vali Güler'e başsağlığı ziyaretinde bulundu.
     İstanbul Valiliği'ndeki ziyaret öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Güler, olayın acısının henüz yüreklerde olduğunu ifade ederek, şehitleri rahmetle andıklarını söyledi.
     Soruşturmanın bitirilmediğini, olayı tüm boyutlarıyla izlediklerini belirten Güler, böyle bir olayın bir daha yaşanmamasını istediklerini kaydetti.
     Wiener ise 3 kahraman polis memurunun başkonsolosluk önünde görevlerini yaparken şehit olmasından dolayı başsağlığı dileğinde bulunmak için ziyarete geldiğini belirterek, ''Türk polisi ve emniyet mensuplarının konsolosluğumuzu korumakta göstermiş oldukları çabayı takdirle karşılıyoruz ve 3 polisin hayatını kaybetmesinden ve bir polisin yaralanmasından çok büyük üzüntü duyuyoruz'' dedi.
     Wiener, ''Özellikle sayın Cumhurbaşkanı Gül'ün bu terör saldırısını kınamasını takdirle karşılıyorum. Göstermiş olduğunuz tepki, teröristlere yaptığımız işin engellenmesine izin vermeyeceğimizi, terörle mücadele alanında ve diğer tüm alanlarda da işbirliğimizi devam ettireceğimizi göstermektedir'' diye konuştu.
     Bir gazetecinin ''Şu anda kaç kişi gözaltında?'' sorusu üzerine Güler, bugüne kadar 12 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan bir tanesinin tutuklandığını, 2 kişinin sorgusunun da devam ettiğini belirterek, ''Önümüzdeki günlerde ifadelere göre yeni gözaltılar gerekirse onları da gerçekleştireceğiz'' dedi.
     ''Olayın terör örgütü El-Kaide ile bağlantısı kesinleşti mi?'' diye sorulan Güler, olayın başından itibaren çalışmalarının o tür radikal örgütler üzerinde yoğunlaştığını, çalışmaların o istikamette sürdürüldüğünü söyledi.
     Saldırganlardan birinin yurt dışında radikal örgütlerden birinin kampında eğitim gördüğünü ifade eden Güler, ''Benzeri eğitim çalışmalarına katılan bir kişi daha tespit edildi. O da şu anda gözaltında sorgulanıyor. Tabii ki başka bağlantılar da varsa onları da meydana çıkaracağız'' diye konuştu.
     Bir gazetecinin ''Ergenekon ile bağlantılı olduğunu iddia edenler var?'' sorusu üzerine Güler, bu konuyla ilgili bir çok spekülasyon yapıldığını, bu olayın böyle bir boyutunun olmadığını ifade ettiklerini belirttti.
     Başkonsolos Wiener de bir gazetecinin ''Hayatını kaybeden polislerin ailelerine herhangi bir yardım yapılması düşünülüyor mu?'' sorusunu ''Şu anda ayrıntılarına girmek istemiyorum, ama bunu nasıl yapabileceğimiz konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz'' diye yanıtladı.

Bu haber 418 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,073 µs