En Sıcak Konular

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI'NDAN SU TASARRUFU ÇAĞRISI

13 Temmuz 2008 15:00 tsi
DİYANET İŞLERİ BAŞKANI'NDAN SU TASARRUFU ÇAĞRISI Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, "Nehirden bile abdest alırken ölçülü ve tasarruflu olmayı emreden bir peygamberin ümmetiyiz. Allah israf edenleri sevmez" dedi.

İSTANBUL - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, diş fırçalarken, bulaşık yıkarken, tıraş olurken, abdest alırken muslukların açık bırakılmamasını isteyerek, "Nehirden bile abdest alırken ölçülü ve tasarruflu olmayı emreden bir peygamberin ümmetiyiz. Allah israf edenleri sevmez" dedi.
     Bardakoğlu, özellikle büyük kentlerde gündeme gelen su sıkıntısıyla ilgili soruları yanıtlarken, "insanoğlunun, tabiattaki nimetleri hoyratça kullanmasını" eleştirdi. Bu nedenle, son yıllarda küresel düzeyde ciddi bir kuraklık yaşandığına işaret eden Bardakoğlu, şöyle konuştu:
     "Birkaç yıl önce olduğu gibi musluklardan su yerine hava gelmesini, geceleri sabahlara kadar ailemizin musluk başlarında su beklemesini ister miyiz? Elbette istemeyiz. O halde bugünden tedbirli olmak, hazır suyumuzu akıllı kullanmak zorundayız. Yarın içmek için kullanacağı suyu, bugün ölçüsüzce tüketen kişi, erdemli bir Müslüman sayılmaz"
     Bardakoğlu, sadece suyu değil, "Allah'ın verdiği imkanları, emrettiği uygun tarzda kullanmanın dini bir ödev olduğunu" vurgularken, "Su tasarrufu sağlamanın tek yolu camilerde aydınlatma değildir. Her şeyin çaresi hoca efendinin mihrapta, minberde bir konuşma yapmasına bağlı değildir. Biz sadece üzerimize düşeni kendi açımızdan yapar ve katkı sağlarız. Herkes üzerine düşen tedbiri almalıdır" dedi.
     Su tasarrufu ile abdest arasında irtibat kurmanın yanlış olacağını ifade eden Bardakoğlu, görüşlerini "Su tasarrufu deyince, hemen abdest tartışmasını açmak bana göre fevkalade incitici yaklaşımdır. Su tasarrufu gündeme geldiğinde abdest tartışmasını açmak su tasarrufu bilincinin oluşmasını önlemek için gayret sarf etmek demektir. Gerçekten bilinç oluşmasını istiyorsak bu konuları makul zeminde tartışmayı da öğrenmemiz gerekiyor" diye açıkladı.


Bu haber 407 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,874 µs