En Sıcak Konular

ERDOĞAN: FRANSA, TAAHHÜTLERİNE SADIK KALMALI

13 Temmuz 2008 14:33 tsi
 ERDOĞAN: FRANSA, TAAHHÜTLERİNE SADIK KALMALI Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AB Dönem Başkanı Fransa'nın Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'den, Türkiye ile tam üyelik müzakerelerinde taahhütlerine sadık kalmasını istediği bildirildi.

PARİS - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AB Dönem Başkanı Fransa'nın Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'den, Türkiye ile tam üyelik müzakerelerinde taahhütlerine sadık kalmasını istediği bildirildi.
     "Akdeniz için Birlik" zirvesi çerçevesinde Paris'te bulunan Başbakan Erdoğan'ın Sarkozy ile görüşmesinin ardından basının sorularını yanıtlayan Fransa Cumhurbaşkanlığı kaynakları, görüşmede Türkiye-AB ilişkileri, ikili konular ve Orta Doğu barış süreci ile Anayasa Mahkemesi'nde AK Parti hakkında devam eden davanın gündeme geldiğini duyurdu.
     Fransız kaynak, Erdoğan'ın tam üyelik müzakereleriyle ilgili olarak Türkiye'nin beklentilerini Sarkozy'ye ilettiğini, Sarkozy'nin de dönem başkanlığı boyunca daha önce taahhüt ettikleri gibi müzakerelerin normal bir şekilde devam etmesi için çalışacaklarını söylediğini belirtti.
     Sarkozy'nin hazır olan bölüm başlıklarının açılacağını belirttiği de ifade edildi.
     Fransız kaynağa göre görüşmede, Orta Doğu barış sürecinde Türkiye ile Fransa'nın oynadığı aktif rol de gündeme geldi.
     Sarkozy, Türkiye'nin İsrail ve Suriye arasında yürütülen dolaylı görüşmelerde oynadığı aktif rolü büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, Fransa ve Türkiye'nin bu konuda aynı yönde hareket ettiklerini söyledi.
     Görüşmede, Sarkozy'nin Anayasa Mahkemesi'nde AK Parti hakkında açılan kapatma davasına ilişkin görüşleri sorduğu, Başbakan Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'nin vereceği karara güvendiğini ve kararın en kısa zamanda çıkmasını ümit ettiğini söylediği kaydedildi.
     Fransız kaynak, Sarkozy'nin de Anayasa Mahkemesi'nin kararının çoğulcu demokrasi ve hukuk devleti ilkelerine uygun olmasını beklediklerini söylediğini ifade etti.
     Türkiye'nin "Akdeniz için Birlik" zirvesine katılmasına teşekkür eden Sarkozy, Erdoğan'ın zirveye katılma kararından mutlu olduğunu ve Türkiye'nin bu süreçte aktif rol almasını büyük memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.
     Yaklaşık 40 dakika süren görüşmede Sarkozy, Türkiye'nin AB süreciyle "Akdeniz için Birlik" projesinin farklı konular olduğunu daha önce belirttiği gibi bir kez daha yineledi.

ERDOĞAN, İSRAİL BAŞBAKANI OLMERT İLE GÖRÜŞTÜ

     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile görüştü.
     "Akdeniz için Birlik" zirvesi dolayısıyla Paris'te bulunan Erdoğan, ikili temasları çerçevesinde, Olmert ile Otel Crillon'da bir araya geldi. Basına kapalı görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.



Bu haber 399 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,711 µs