En Sıcak Konular

ERGENEKON SORUŞTURMASI'NDA İDDİANAME GÜNÜ

13 Temmuz 2008 14:11 tsi
ERGENEKON SORUŞTURMASI'NDA İDDİANAME GÜNÜ "Ergenekon Soruşturması"na ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve 48'i tutuklanan 85 şüphelinin yer aldığı iddianameyle ilgili yarın açıklama yapması bekleniyor.

İSTANBUL - "Ergenekon Soruşturması"na ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve 48'i tutuklanan 85 şüphelinin yer aldığı iddianameyle ilgili yarın açıklama yapması bekleniyor.
     İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan iddianamenin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin ve Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı tarafından saat 11.00'de Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinin bahçesinde yapılabileceği duyurulmuştu.
     Özel yetkili ağır ceza mahkemelerinin bulunduğu Beşiktaş Adliyesi'nde görev yapan İstanbul Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın'ın bir yılı aşkın süredir yürüttüğü "Ergenekon" soruşturması kapsamında hazırlanan iddianameye ilişkin incelemenin devam ettiği bildirilmişti.
     Ümraniye'de bir gecekonduda 12 Haziran 2007'de, el bombaları ve fünyelerin ele geçirilmesinin ardından açığa çıkartıldığı duyurulan "Ergenekon terör örgütü"ne ilişkin iddianame, Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sistemine aktarılarak kayıt altına alındı.
     İddianame, toplam 40 bölümden oluşuyor ve yaklaşık 2 bin 500 sayfayı buluyor. "Danıştay saldırısı"nın 60 sayfada ele alındığı iddianamede, suikast sonucu öldürülen bazı kişilerin de adı geçiyor.
     "Ergenekon Soruşturması" kapsamında, son gözaltılardan önce, aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ile işadamı Kuddusi Okkır'ın da bulunduğu 49 kişi tutuklanmıştı. Okkır'ın vefatıyla 48'e düşen tutuklu sayısı son operasyonla 58'e yükselmişti.
     Son operasyonda gözaltına alınan ve tutuklanmalarına karar verilen ADD Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve ATO Başkanı Sinan Aygün ile diğer 7 tutuklunun da aralarında bulunduğu şüpheliler hakkında ek iddianame düzenlenmesi bekleniyor.


Bu haber 398 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,716 µs