En Sıcak Konular

KAŞ'TAKİ YANGINDA 25 HEKTARDAN FAZLA ALAN ZARAR GÖRDÜ

11 Temmuz 2008 20:45 tsi
KAŞ'TAKİ YANGINDA 25 HEKTARDAN FAZLA ALAN ZARAR GÖRDÜ Antalya'nın Kaş ilçesi Patara beldesindeki Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi'ndeki Gelemiş köyündeki ormanlık alanda çıkan yangında, tahrip olan alanın 25 hektarı aştığı bildirildi.

ANTALYA - Antalya'nın Kaş ilçesi Patara beldesindeki Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi'ndeki Gelemiş köyündeki ormanlık alanda çıkan yangında, tahrip olan alanın 25 hektarı aştığı bildirildi.
     Antalya Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri yaptığı açıklamada, Gelemiş köyündeki otluk alanda başladığı ve ormanlık alana sıçradığı tespit edilen ve hızla yayılarak çevredeki bir otel ile birçok evin dışı cephesi ile bahçesini etkileyen yangının, ormanlık alana doğru hızlı ilerleyişinin sürdüğünü bildirdi.
     İlk tespitlere göre, tamamen yanan yerleşim birimi ile ev bulunmadığını bildiren Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, rüzgarın yönünün değişmesiyle geniş ormanlık alana doğru ilerleyen yangın nedeniyle 25 hektarın üzerinde alanın tahrip olduğunu kaydetti.
     Yangının birkaç noktada çıktığı şüphesi üzerinde durulduğunu, ancak rüzgar nedeniyle sıçrama ihtimalinin de bulunduğunu vurgulayan ekipler, yangının çıkış nedenine ilişkin çalışma yürütüldüğünü bildirdiler.
     Yetkililer, Türk Kuşu'na bağlı 5 yangın söndürme uçağı ile 1 helikopterin hava kararıncaya kadar müdahaleyi sürdüreceğini, kara ekiplerinin de çok sayıda arazözle bölgede kontrol altına alma çalışması yürüttüğünü söyledi.
     Öte yandan Özel Çevre Koruma Bölgesi içerisindeki Patara Antik Kenti'nin Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, kuvvetli şekilde devam eden orman yangının kazı bölgesi ve eserlere sıçramaması için yoğun çaba sarf edildiğini bildirdi.
     Işık, yangının kazı evi ve kazı bölgesindeki ormanlık alanı etkilediğini, ekiplerin müdahalelerini sürdürdüğünü ancak henüz tehlikenin atlatılamadığını söyledi.
     Kazı evi ve eski eserlerin zarar görmediğini dile getiren Işık, yangının çok güçlü olması nedeniyle kazı ekibindeki öğrencileri otobüslerle plaja tahliye ettiklerini vurguladı. Işık, ''Yangının kazı evi ve kazı bölgesindeki eserlere sıçramaması için ekipler yoğun çalışma yürütüyor'' dedi.


Bu haber 419 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,906 µs