En Sıcak Konular

VALİ GÜLER : ''OLAY İNTİHAR SALDIRISI''

11 Temmuz 2008 15:44 tsi
VALİ GÜLER : ''OLAY İNTİHAR SALDIRISI'' İstanbul Valisi Muammer Güler, saldırının ''intihar türü bir saldırı olduğu'' konusunda hiçbir şüphe kalmadığını bildirdi.

İSTANBUL- İstanbul Valisi Muammer Güler, saldırının ''intihar türü bir saldırı olduğu'' konusunda hiçbir şüphe kalmadığını bildirdi.
     Vali Güler, dün akşam olayda kullanılan aracın ele geçirildiğini hatırlatarak, ''Kamuoyunda 4'üncü kişi olarak bilinen ve teröristleri oraya getiren kişi de bulundu. Sorgusu sabaha kadar devam etti. Bu sorgu çerçevesinde yeni gözaltılar da yapılabilir. Elbette olayın intihar türü bir saldırı olduğu konusunda hiçbir şüphe de kalmadı'' dedi.
     Muammer Güler, ''Özellikle, terör saldırısına katılan bir kişinin yurt dışı bağlantıları üzerinde dikkatle duruluyor. Örgüt adı olarak henüz kesinleştiremediğimiz için bir şey söylemiyoruz ama kamuoyunda ifade edilen örgütler üzerinde elbette bir çalışma da yapılıyor'' diye konuştu.
     ''Gerek İstanbul, gerekse Türkiye'nin dört bir yanından 'Şehit evlatlarımıza nasıl yardım edebiliriz' diye çeşitli başvurular oldu'' diyen Güler, aynı zamanda polis teşkilatı içinde bir yardım kampanyasının oluşturulduğunu, dün düzenlenen cenaze törenlerinin teröre karşı bir duruşu ortaya koyduğunu kaydetti.
     Muammer Güler, ''ölen kişilerin yakın çevresinde yeni saldırıların planlandığı bir örgüt bağlantısı bulunup bulunmadığı'' yönündeki soruya karşılık, ''bu konu üzerinde dikkatle çalıştıklarını, ancak şu anda kesin bir tespit ya da ortaya çıkarılmış bir plan bulunmadığını'' söyledi.

"10 KİŞİ GÖZALTINDA"

     İstanbul Valisi Muammer Güler, ABD Başkonsolosluğu önündeki polise yönelik silahlı saldırıya ilişkin biri il dışından olmak üzere 10 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.
     Güler, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun, önceki günkü saldırıda yaşamını yitiren polis memurları için başsağlığı dilemek üzere yaptığı ziyaret sırasında, olayla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
     Muammer Güler, ''Şu anda 1'i İstanbul dışından olmak üzere 10 kişi gözaltında'' dedi.



Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,099 µs