En Sıcak Konular

OKS SONUÇLARI AÇIKLANDI

11 Temmuz 2008 11:26 tsi
OKS SONUÇLARI AÇIKLANDI Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sonuçları açıklandı.

ANKARA - Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sonuçları açıklandı. OKS'de Matematik-Fen (MF) ve Türkçe-Matematik (TM) puan türlerinde 97 öğrenci 500 tam puan alarak birinci oldu.31 bin 221 öğrencinin ham puan barajını aşamadıkları için puanları hesaplanamadı.
     Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bakanlık Başöğretmen Salonunda OKS sonuçlarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.
     Çelik'in verdiği bilgilere göre, sınava giren 905 bin 930 öğrenciden 31 bin 221'inin ham puan barajını aşamadıkları için puanları hesaplanamadı.
     OKS Türkçe-Matematik (TM) puan türüne göre 59 bin 822 aday, 160 puan barajını geçemezken 814 bin 887 aday tercih yapmaya hak kazandı.
     OKS Matematik-Fen (MF) puan türüne göre ise 33 bin 287 aday, 160 puan barajını geçemedi. Bu puan türünde 841 bin 422 aday tercih yapmaya hak kazandı.
     Sınav sonuçlarına göre 212 adayın bazı testleri kopya taraması sonucu iptal edildi.
     Sınava giren 11 aday ise soruların hiçbirine doğru cevap veremedi.
     OKS'de 97 öğrenci birinci olurken, 41 il birinci çıkardı. Buna göre, en çok birinci 18 öğrenciyle İstanbul'dan çıktı. İstanbul'u 10 öğrenciyle Ankara, 6 öğrenciyle İzmir izledi. 500 tam puan alarak birinci olan adayların illere göre dağılımı ise şöyle:
     Adana-4, Adıyaman-1, Afyonkarahisar-1, Ankara-10, Aydın-1, Bilecik-1, Bingöl-1, Bursa-3, Çanakkale-2, Çorum-1, Diyarbakır-1, Düzce-2, Edirne-1, Eskişehir-1, Gaziantep-3, Hatay-1, Isparta-1, İstanbul-18, İzmir-6, Kahramanmaraş-1, Kars-1, Kastamonu-1, Kayseri-1, Kırıkkale-1, Kırklareli-1, Kırşehir-2, Kocaeli-7, Konya-4, Kütahya-1, Malatya-2, Mersin-2, Muğla-3, Muş-1, Osmaniye-1, Sakarya-1, Samsun-2, Sivas-1, Tekirdağ-2, Tokat-1, Van-1, Zonguldak-1.
     TM puan türünde başarı sıralamasına göre Türkiye birincisi olan il geçen yıl da il birinci olan Burdur oldu. Bu puan türünde başarı sıralamasını göre ikinci il Eskişehir, üçüncü il Edirne, dördüncü il Nevşehir, beşinci il Isparta, altıncı il Kırşehir, yedinci il Çanakkale, sekizinci Ankara, dokuzuncu il Yalova ve onuncu il de Kırklareli oldu.
     MF puanına göre illerin başarı sıralamasında ise Burdur yine birinci il oldu. Burdur'u sırasıyla Eskişehir, Edirne, Isparta, Kırşehir, Nevşehir, Çanakkale, Ankara, Kırklareli ve Yalova izledi.
     Öte yandan, birinci çıkaran İstanbul MF ve TM puan türlerindeki il başarı sıralamasına göre 52. sırada, İzmir de her iki puan türünde 24. sırada yer aldı.
     MF ve TM puan türlerine sınavda en başarısız il Hakkari oldu. MF puan türüne göre Hakkari'yi Şırnak, Ardahan, Ağrı, Van, Kars, Iğdır, Bingöl, Mardin ve Bitlis takip etti. TM puan türünde de en başarısız olan Hakkari'yi Şırnak, Ağrı, Ardahan, Van, Kars, Iğdır, Bingöl, Mardin ve Muş izledi.



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,471 µs