En Sıcak Konular

DIŞİŞLERİ : TEREDDÜTLERİMİZ BÜYÜK ÖLÇÜDE GİDERİLDİ

10 Temmuz 2008 17:37 tsi
DIŞİŞLERİ : TEREDDÜTLERİMİZ BÜYÜK ÖLÇÜDE GİDERİLDİ Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, Akdeniz için Birlik projesine ilişkin olarak Ankara'nın tereddütlerinin çok büyük ölçüde giderildiğini söyledi.

ANKARA - Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, Akdeniz için Birlik projesine ilişkin olarak Ankara'nın tereddütlerinin çok büyük ölçüde giderildiğini söyledi.
Haftalık basın toplantısında, Akdeniz için Birlik projesine ilişkin Ankara'nın endişelerinin giderilip giderilmediğine ilişkin soru üzerine,projenin ortaya çıkış biçimi hakkında Ankara'nın tereddütleri olduğunu hatırlatan Özügergin, "Aradan geçen süre zarfında birçok toplantı yapıldı. Bu tereddütlerimizin çok büyük ölçüde giderildiği bir az önce bana ifade edildi" dedi.
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı G-8 zirvesinden aradığını anımsatan Özügergin, "Edindiğim izlenim, Sayın Başbakanımızın tereddütlerini giderici mahiyette gerekli açıklamaların geldiği yolunda" diye konuştu.
Birliğin mekanizmaları, yeri, eş başkanlık ve sekretaryanın yapısı gibi konuların henüz altının doldurulmadığını ifade eden Özügergin, zirvenin sembolik anlam taşıyacağını kaydetti. Sonbaharda bir bakanlar toplantısı yapılacağını kaydeden Özügergin, bu toplantıda projenin daha netleşmesinin öngörüldüğünü söyledi.
"Sembolik anlam taşıyan zirveye Türkiye gibi Akdeniz'de ağırlığı olan bir ülkenin katılmasının daha doğru olacağı değerlendirmesi yapıldığı için şu aşamada katılıyoruz" diyen Özügergin, konunun gerek AB Komisyonu, gerek AB Dönem Başkanı Fransa gerek Türkiye'nin diğer ortakları nezdinde takip edildiğini ve önem verilen konularda Türkiye'nin yerini şekillendirmeye yönelik gayretlerin sürdürüldüğünü kaydetti.

Bu haber 382 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,001 µs