En Sıcak Konular

ERDOĞAN: TERÖRLE MÜCADELEDE ULUSLARARASI DAYANIŞMA ŞARTTIR

10 Temmuz 2008 17:11 tsi
ERDOĞAN: TERÖRLE MÜCADELEDE ULUSLARARASI DAYANIŞMA ŞARTTIR Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörün bir ülkenin kendi gayretiyle başarabileceği bir mücadele olmadığını, terörle mücadelede uluslararası dayanışmanın şart olduğunu söyledi.

BAĞDAT - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörün bir ülkenin kendi gayretiyle başarabileceği bir mücadele olmadığını, terörle mücadelede uluslararası dayanışmanın şart olduğunu söyledi.
     Erdoğan, Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile düzenlediği ortak basın toplantısında, iki ülkeyi ilgilendiren su, Kerkük ve terörle ilgili sorunlara dair bir soru üzerine, bu konuların hepsini ele aldıklarını belirterek, "Kerkük'te bir ortak buluşmanın, Arabıyla, Kürdüyle, Türkmeniyle, Hristiyan vatandaşlarıyla ortak bir adil yerleşimin, siyasi birlikteliğin oluşmasını ve bunun da Irak parlamentosunda görüşüldüğünü biliyoruz. Biz de bu istikametteki kanaatlerimizi paylaştık" dedi.
     Su kaynaklarıyla ilgili olarak, "Biz şu anda vadettiğimiz suyun üstünde, kendimizin çok ihtiyacı olduğu halde Irak'a su veriyoruz" diyen Erdoğan, "Şimdiyse bölgede yeni yatırımlar peşindeyiz. Gerek Güneydoğu Anadolu, gerekse Doğu Anadolu projelerimizle attığımız bu adımlarla birlikte inanıyorum ki geleceğe yönelik daha fazlasıyla ortak istifade imkanlarını su kaynaklarından bulacağız. Bu bir 5 yıllık süreci kapsıyor" diye konuştu.
     Erdoğan, Irak'ın kuzeyinde PKK teröristlerine karşı düzenlenen operasyonlara dair bir soru üzerine de, hava harekatlarını koalisyon güçleri ve Irak ile dayanışma içerisinde, birbirlerinden haberli olarak yaptıklarına dikkati çekti.
     Kara harekatının da aynı şekilde sadece terör örgütüne yönelik olarak, sivilleri asla bu işlere karıştırmadan, sadece terör örgütünün yerleşkelerine yönelik atılan 8 günlük bir adım olduğunu hatırlatan Erdoğan, bu konuda da gördükleri desteğe teşekkür etti.
     "Çünkü terör bir ülkenin kendi gayretiyle başarabileceği bir mücadele değildir. Terörle mücadelede uluslararası dayanışma şarttır" diyen Erdoğan, "Bu bugün bizim için, yarın Irak için, bir başka gün İran için, Avrupa ülkelerinde aynı şekilde, her zaman bir dayanışma içinde, gerek istihbari dayanışma, gerek diğer tür dayanışmalarla bunun sürdürülmesi şart" dedi.
     Irak Başbakanı Maliki de Erdoğan'ın ziyaretinin, bugün gelinen noktada çok önemli gelişmeler ve mesafeler katettiklerini gösterdiğini kaydetti.
     "Stratejik bir komşunun ve bölgesel ekonomik gücün liderini Bağdat'ta görmekten mutluluk duyduğunu" ifade eden Maliki, "Bu, tarihi bir ziyaret. Türkiye ve Irak için ilişkiler geliştirmenin zamanı" dedi.
     Erdoğan'ın ziyaretinin çok önemli mesajlarının olduğunu ifade eden Maliki, "Bu ziyaret bölgenin ve ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin gelmiş olduğu olumlu düzeyi göstermesi bakımından önemlidir. Bu ziyaretin diğer bir önemli mesajı da bölge ülkelerinedir. Artık bölge ülkelerinde işbirliği yapılmalıdır, yeni kapılar açılmalıdır. Bu ziyaret, bölge ülkelerine diyaloğun şart olduğunu ortaya koymaktadır, sorunların kavgayla, gürültüyle, silahla değil, anlaşmayla, diyalogla, işbirliğiyle çözüleceğinin bir göstergesidir" diye konuştu.


Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,507 µs