En Sıcak Konular

BAYKAL: SENİN BAŞBAKAN OLMA HAKKINI DA BAYKAL SAVUNDU

10 Temmuz 2008 15:27 tsi
BAYKAL: SENİN BAŞBAKAN OLMA HAKKINI DA BAYKAL SAVUNDU Deniz Baykal, ''Biz, herkesin hukukunu savunuruz. Senin de gün oldu hukukunu biz savunduk. Sen milletvekili bile olamıyordun, başbakan olamıyordun. senin başbakan olma hakkını, hukukunu CHP Genel Başkanı Deniz Baykal savundu'' dedi.

İZMİR - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Biz, herkesin hukukunu savunuruz. Senin de gün oldu hukukunu biz savunduk. Sen milletvekili bile olamıyordun, başbakan olamıyordun. senin başbakan olma hakkını, hukukunu CHP Genel Başkanı Deniz Baykal savundu'' dedi.
     İzmir ziyareti sırasında Narlıdere'de belediye hizmet binasının açılışını yapan Baykal, ''giderayak'' birilerinin Türkiye'yi karıştırmak için elinden geleni yaptığını ve ülkede panik ve terör havası yaratmaya çalıştığını ileri sürdü.
     CHP lideri Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''arkasında 13 dosya olduğunu'' ifade ederek ''Kendi eli temiz olmayanın temiz eller operasyonu yapması mümkün değil'' dedi.
     Başbakan Erdoğan'ın önce kendi arkasındaki dosyaların hesabını vermesi gerektiğini ileri süren Deniz Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Dokunulmazlıklar kaldırılıversin, onların hesabını ver. Efendim Anayasa'da dokunulmazlık maddesi var. Varsa var. Meclisteki 550 milletvekilinin demiyorum, iki milletvekilinin diyorum. Recep Tayyip Erdoğan'ın ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın dokunulmazlığını, ikimizin dokunulmazlığını kaldırıver de bir görelim bakalım. Temiz eller operasyonu, dokunulmazlıklar kaldırıldıktan sonra başlar. Kaldıralım, başlatın. O zaman bahsedersin temiz ellerden. Senin dokunulmazlığını kaldıralım da Türkiye'de temiz eller operasyonu başlasın, sen bakalım nerede duruyorsun?''
     Çetelerle, mafyalarla uğraşan, temiz eller için çalışan kişilere karşı çıktığı için kendisine de ''avukatlık yaptığının söylendiğini'' belirten Baykal, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     ''Evet biz avukatlık yapıyoruz, Biz mazlum milletin, insan hakları ihlal edilen milletin avukatlığını yapıyoruz. Bundan da şeref duyuyoruz. Biz herkesin hukukunu savunuruz. Bundan da şeref duyarız. Senin de gün oldu, hukukunu biz savunduk. Sen milletvekili bile olamıyordun, başbakan olamıyordun. Senin başbakan olma hakkını, hukukunu CHP Genel Başkanı Deniz Baykal savundu. İnsan hakları konusunda engel çıkmasın diye mücadele ediyorduk. O zaman avukatlığımızdan şikayet etmiyordun. Şimdi sen zulmediyorsun, baskı yapıyorsun. Senin zulmüne baskına karşı çıkmak boynumun borcudur.''

Bu haber 374 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,557 µs