En Sıcak Konular

GÜLNAR'DA SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

10 Temmuz 2008 10:12 tsi
GÜLNAR'DA SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, Gülnar ilçesinde 7 Temmuz Pazartesi günü başlayan ve dün kontrol altına alınan orman yangınında soğutma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

MERSİN - Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, Gülnar ilçesinde 7 Temmuz Pazartesi günü başlayan ve dün kontrol altına alınan orman yangınında soğutma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
     Gözükara yaptığı açıklamada, yangının tamamen kontrol altında olduğunu, rüzgar nedeniyle kritik gördükleri dün geceyi sorunsuz atlattıklarını belirtti.
     Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Konya, Antalya, Isparta ve Denizli'den takviye ekipler geldiğini anlatan Gözükara, 106 arazöz, 848 personel, 9 işletme müdürü, 30 işletme şefi, 25 yangın uzmanı mühendis, 20 dozer, 6 greyder ve 5 helikopterle soğutma çalışmalarının devam ettiğini anlattı.
     Gözükara, soğutma çalışmalarının Orman Genel Müdürlüğünün koordinesinde gerçekleştiğini ifade ederek, ''soğutma çalışmalarımız tek duman tütmeyinceye kadar devam edecek, bu da yaklaşık bir hafta 10 gün sürer'' dedi.
     Gülnar Kaymakamı Mehmet Yıldırım da, yangında annesi ve kızını kaybeden Fatma Bulut'un Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesindeki tedavisine devam edildiğini belirtti. Yıldırım, ''yangında vücudunun çeşitli bölgelerinde 2. dereceden yanıkların oluştuğu Fatma Bulut'un doktorları 1 haftaya kadar taburcu edileceğini bildirildiler. Bulut'a daha sonra tarafımızdan estetik ameliyatı yaptırılacak'' dedi.
     İlk belirlemelere göre yangına anız yakmanın neden olunduğu şüphesi ağırlıklı olduğunu belirten Yıldırım, "ancak şu anki delillere göre yangına şişe kırıklarının neden olduğu şüphesi ağırlık kazanıyor. Net bir şey söylemek mümkün değil, fakat elimizdeki deliller bizi bu yönde çalışmaya götürüyor" diye konuştu.
     Olayla ilgili gözaltının bulunmadığını dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:
     ''Yangının ilk çıkışıyla ilgili sadece bir görgü tanığına ulaştık. Olayla ilgili ifadesine başvurduğumuz Hüriye Şahin, 'Yangının başladığı noktadan geçen görmedim. Anız yakıldığının ne görüntüsüne ne de kokusuna ulaştım. Bölgede çocukların varlığından bile söz edemem, ancak çalıların arasında bir anda alevler oluştu' dedi. Görgü tanığının ifadesinin yanı sıra ekiplerimizin yaptığı araştırmalar da, ifadenin doğruluğuna katkı sağlıyor. Çünkü olay günü ilçemizde 30 derecenin üzerinde sıcaklık vardı ve herkesin bildiği gibi cam kırıkları yangına davetiye çıkaran en büyük unsurlardan birisi. Bu nedenle bölgemizdeki yangına neyin neden olduğu tam olarak bilinmese de, vatandaşlarımızdan orman alanlarına şişe atmamaları yönünde çağrıda bulunuyorum. Çünkü ormana atılan küçük bir cam parçası bile büyük bir faciaya dönüşebilir.''

Bu haber 253 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,408 µs