En Sıcak Konular

FIRAT: BAYKAL BELKİ ANAYASA MAHKEMESİNDE DE AVUKATLIK YAPACAKTIR

9 Temmuz 2008 23:45 tsi
 FIRAT: BAYKAL BELKİ ANAYASA MAHKEMESİNDE DE AVUKATLIK YAPACAKTIR AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fırat, AK Partinin kapatılacağını zannetmediğini belirterek, "Ama Sayın Baykal'a da sormak lazım. Biliyorsunuz avukatlığı tuttu.Belki Anayasa Mahkemesinde de avukatlık yapacaktır AK Parti'ye karşı" dedi.

ANKARA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, AK Partinin kapatılacağını zannetmediğini belirterek, "Ama Sayın Baykal'a da sormak lazım. Biliyorsunuz avukatlığı tuttu, birilerinin avukatlığını yapıyor. Belki Anayasa Mahkemesinde de avukatlık yapacaktır AK Parti'ye karşı" diye konuştu.
     Fırat, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz'un, Avrupa Parlamentosu üyesi Cem Özdemir ve Almanya Federal Meclisi milletvekili Renate Künast'ın onuruna verdiği resepsiyonda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
     Dengir Mir Mehmet Fırat, CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan'ın ''Ergenekon soruşturması kapsamındaki sanıklara ait el konulan bilgisayar kayıtlarının yasaya göre delil sayılmayabileceği'' görüşünün hatırlatılması üzerine, "Benim anlayamadığım, birileri Ergenekon'u koruyabilmek için gerçekten çok çaba sarf ediyor. Bazen düşünüyorum, acaba Ergenekon ile bir ilgileri mi var diye, korkuları mı var diye. Korkmaya gerek yok" dedi.
     Fırat, CHP liderini mi kastettiğinin sorulması üzerine, "Vekaletini alıp almadığını bilmiyorum ama vekâlet almadan avukatlık olmaz. Müdafilik vardır ceza yasasında. Vekalet alana kadar müdafiliği devam ediyor. Orada bir yanlış terim kullandı. Çünkü vekalet aldığını zannetmiyorum. O ekibin müdafi olabilir. İnşallah onlar vekalet verir, avukatlığa devam eder. Ama avukat olabilmesi için milletvekilliğinden istifa etmesi gerekli. Avukatlık kanununa göre gerekiyor" diye konuştu.
     "İstifa etmesini mi öneriyorsunuz" sorusuna da Fırat, "Vallahi ondan zengin olmuştu. Epey kalabalık bir şey müvekkil grubu, epey çıkabilir oradan. Önermiyorum kendisi kabullendi onu" yanıtını verdi.
     Resepsiyonda sohbet eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ile Fırat'a gazetecilerin, aralarındaki gergin havayı hatırlatarak, sohbetlerine dikkat çekmesi üzerine Öymen, ''Bir çok ortak noktamız var. İki partinin ortak noktası teröre karşı olmasıdır. İktidarla muhalefet arasında terörle bir yere varılamayacağı konusunda zannediyorum bir görüş ayrılığı yok' dedi.
     Bir gazetecinin, "Bir tek bu konu galiba" sözleri üzerine ise Fırat, araya girerek, ''Tek değil, bir çok konumuz var'' dedi.
     "Ergenekonu konusunda uzlaşma var mı?" sorusunu ise Fırat şöyle yanıtladı:
     ''Kesinlikle hiç şüphemiz yok. CHP de, biz de, demokrasiye inanan ve savunan ve dolayısıyla hukuk dışı her türlü faaliyete kesin karşı olan iki siyasi düşünceyiz. Ondan şüphemiz yok. Onda ihtilafımız da yok. Dolayısıyla hukuk dışı her türlü organizasyonla, çetelerle birlikte mücadele etme iradesini gösteririz''
     Öymen, Fırat'ın bu sözlerinin ardından, ''Ben eminim ki, bazı AK Partililer, CHP'yi darbe yanlısı diye takdim ederlerse, ilk önce parti yönetimi onlara karşı çıkar' dedi. Fırat da Öymen'in sözlerine ''Kesinlikle yani'' karşılığını verdi.


Bu haber 377 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,527 µs