En Sıcak Konular

CUNTZ: DEMOKRATİK BİR PARTİNİN KAPATILMAK İSTENMESİNİ ANLAMIYORUZ

9 Temmuz 2008 22:20 tsi
CUNTZ: DEMOKRATİK BİR PARTİNİN KAPATILMAK İSTENMESİNİ ANLAMIYORUZ Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, "Yüzde 47'lik bir oy oranıyla iktidara seçilen demokratik bir partinin kapatılmak istenmesine anlam veremiyoruz" dedi.

ANKARA - Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, "Yüzde 47'lik bir oy oranıyla iktidara seçilen demokratik bir partinin kapatılmak istenmesine anlam veremiyoruz" dedi.
     Cuntz, Türkiye'yi ziyaret eden Almanya Federal Meclisi milletvekili Renate Künast ile Avrupa Parlamentosu milletvekili Cem Özdemir onuruna resepsiyon verdi.
     Alman Büyükelçiliğinin bahçesinde düzenlenen resepsiyona, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, AB Komisyonunun Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini ile çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.
     Resepsiyonda konuşan Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Cuntz, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili olarak, olaydan ötürü dehşet içinde olduklarını belirtti. Hep beraber teröre karşı duruş sergilemeleri gerektiğini ifade eden Cuntz, "Hiçbir yerde teröre karşı güvenli değiliz" dedi.
     Konuşmasında Türkiye'deki iç gelişmelere de değinen Cuntz, Türkiye'nin kolay olmayan bir dönemden geçtiğine işaret ederek, "Türkiye'nin yanındayız. Güçlü bir Türkiye istiyoruz. Türkiye'nin AB sürecini destekliyoruz. Türkiye'nin dostuyuz" dedi.
     "Ergenekon ve parti kapatma olaylarının belirsizlik ortamı yarattığını" ifade eden Cuntz, Almanya Federal Hükümetinin AK Parti'ye karşı açılan kapatma davasıyla ilgili tutumunu net bir şekilde ortaya koyduğunu kaydederek, şunları söyledi:
     "Yüzde 47'lik bir oy oranıyla iktidara seçilen demokratik bir partinin kapatılmak istenmesine biz anlam veremiyoruz. Umarım Türkiye'deki bütün kurum ve kuruluşlar Avrupa normları ve değerleriyle ilgili sorumluluklarının bilincindedirler. Venedik kriterleri, özellikle de demokrasi, insan hakları, hukuk devleti ve laiklik gibi temel ilkeler bu sorumlulukların başında gelmektedir. Bu değerlerin korunmasında izlenecek doğru yol demokrasinin üstünlüğüyle olur. Bu bağlamda TBMM'de de yer verilen, Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözünü tekrarlamak istiyorum: (Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir)"
     Büyükelçi Cuntz'un ardından söz alan Almanya Federal Meclisi milletvekili Künast da Türkiye'yi AB sürecinde bundan böyle de desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.


Bu haber 404 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,293 µs