En Sıcak Konular

SALDIRGANLARDAN İKİSİNİN SABIKA KAYDI VAR

9 Temmuz 2008 20:18 tsi
SALDIRGANLARDAN İKİSİNİN SABIKA KAYDI VAR İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önündeki polis noktasına saldırı düzenleyen teröristlerden 2'sinin önceden adi suçtan sabıka kaydı bulunduğunu açıkladı.

İSTANBUL - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önündeki polis noktasına saldırı düzenleyen teröristlerden 2'sinin önceden adi suçtan sabıka kaydı bulunduğunu açıkladı.
     Bakan Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ve İstanbul Valisi Muammer Güler ile geldiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden ayrılırken gazetecilerin soruları üzerine, üzücü olayla ilgili değerlendirmeler yaptıklarını ve bilgi aldığını dile getirdi.
     Öldürülen 3 teröristin kimliğinin tespit ve teyit edildiğini dile getiren Atalay, bunlardan 2'sinin zaten adi suçtan dolayı daha önceden sabıka kayıtları olduğunu ve parmak izlerinden kimlik teyitlerinin alındığını söyledi.
     Bu kişilerin kimlikleri ile ilgi ellerinde kesin tespit ve teyit olduğunu belirten Bakan Atalay, ''Bunların irtibatları tespit ediliyor geniş çaplı olarak. O irtibatlarla ilgili fazla bilgi vermiyorum, ama tabii o irtibatlarla görüşmeler, alınacak bilgiler bize olayın aydınlatılmasında daha geniş imkanlar sunacaktır'' diye konuştu.
     İçişleri Bakanı Atalay, bu 3 kişiden bir tanesinin geçmiş yıllarda bir kez yurt dışı çıkışı olduğunu vurgulayarak, diğerlerinin yurt dışı çıkışlarının söz konusu olmadığını kaydetti.

SİLAHLI SALDIRADA TERÖRİSTLER 4 KİŞİ

     İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ABD Başkonsolosluğu önündeki silahlı saldırıda teröristlerin 4 kişi olduklarının tahmin edildiğini belirterek, ''Çok uzun sürmeyeceğini zannediyorum yakalanmasının'' dedi.
     Bakan Atalay, Irak'ın Başkenti Bağdat'a yarın yapacağı ziyareti iptal ettiğini açıkladı.
     İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Atalay, öldürülen 3 kişinin dışında bir tane de arabayı kullanan şoförleri olduğunu söyledi.
     Saldırıda kullanılan araba ve bu kişiyle ilgili çalışmanın devam ettiğini vurgulayan Atalay, ''Çok uzun sürmeyeceğini zannediyorum yakalanmasının'' dedi.



Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,612 µs