En Sıcak Konular

BAYKAL: ÜLKEMİZ GÜÇ DURUMDA

9 Temmuz 2008 19:23 tsi
BAYKAL: ÜLKEMİZ GÜÇ DURUMDA CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'nin güç dönemden geçtiğini ancak ülkeyi bu durumdan kurtarıverecek bir kurtarıcı aramadıklarını, sorunu milletin el birliğiyle çözeceğini söyledi.

İZMİR - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'nin güç dönemden geçtiğini ancak ülkeyi bu durumdan kurtarıverecek bir kurtarıcı aramadıklarını, sorunu milletin el birliğiyle çözeceğini söyledi.
     İnciraltı semtindeki Turkuaz tesislerinde düzenlenen 9 Eylül Cumhuriyet ve Demokrasi Platformu'nun ''Önce İzmir, Adım Adım Türkiye'' konulu toplantısına katılan Baykal, Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı tehlikenin farkında olan bir topluluğun siyasi parti farkı gözetmeksizin bir araya gelerek bir platform oluşturduğunu, bu tehlikeyi bertaraf etmenin yolunun da yine milletten geçtiğini belirtti.
     Türkiye Cumhuriyeti'nin özünü kimsenin ortadan kaldırmasına izin vermeyeceklerini, etnik kökeni, ırkı, soy sop, aşiret, sülale ve kabile farklılıkları ne olursa olsun herkesi eşit ve kardeş kabul eden anlayışın en büyük savunucusu olduklarını belirten Baykal, herkesin inancını, dinini, imanını ibadetini özgürce yerine getireceğini, Allah'ına, peygamberine, Kur'an-ı Kerim'ine iftiharla sahip çıkacağını söyledi.
     Devletin temel niteliklerini, laik cumhuriyet kimliğini her türlü tartışmanın dışında tutacaklarını ifade eden Baykal, kimsenin inancını devlete empoze edemeyeceğini, devlete bir elbise gibi giydirmeye kalkamayacağını dile getirdi.
     Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın Avrupa'da yabancılara Türkiye'deki Müslümanların baskı gördüğünü söylediğini, bunun arkasında başka bir zihniyet bulunduğunu belirten Baykal, Türkiye'de vatandaşın böyle bir sıkıntısı olmadığını, camilerin açık olduğunu, ibadetin serbest olduğunu, her tür dini yayının serbestçe yapıldığını söyledi.
     Baykal, "Türkiye'de halkın içinde bu tartışma yok, milletin içinde yok. Milletin arasında çatışma, bölünme yok. Sorun ülkeyi yönetmek için ortaya çıkmış kadroların zihniyetinde. Halktan oyu 'Bunları yapacağız, Atatürk'ün kuyusunu kazacağız, cumhuriyetin temellerine dinamit koyacağız' diye mi alıyorlar? 'İşsizliği yeneceğiz' diyorlar, poşet, kömür dağıtarak alıyorlar, sonra gelip yukarıda anayasal devletin temelleriyle devletimizin en saygın kimlikleriyle çelişir, çatışır hale geliyorlar. Buna fırsat vermemek lazım. Millete anlatmak lazım ki bu bir tuzaktır, buna alet olmamak lazım" diye konuştu.

"PANİK ORTAMI YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR"

      CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'de bir korku, telaş, panik ortamı yaratılmaya çalışıldığını ileri sürerek, ''Başbakan, (Çetelere, mafyalara savaş açtık) diyor. Ne o çete dediğin? Cumhuriyet gazetesinin Ankara Bürosu Şefi Mustafa mı?, yıllarca Silahlı Kuvvetlere şerefle hizmet etmiş generaller mi? Sen çete, mafya mı arıyorsun, kendi çevrene bir bak'' dedi.
     İzmir Karşıyaka Belediyesi Spor Salonu'nda, partisine yaklaşık 2 bin dolayında yeni üyenin katılımı dolayısıyla düzenlenen töreninde hazır bulunan Deniz Baykal, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin güç bir dönemden geçtiğini, ülkeyi yönetmek üzere iktidara gelenlerin ellerine geçen büyük fırsatı yanlış bir anlayışla değerlendirdiğini iddia etti.
     Ülkenin din temelinde bir ayrışmaya, bölünmeye götürüldüğünü öne süren Baykal, ancak temellerin sağlam olduğunu, kimsenin bunu başarmaya gücünün yetmeyeceğini kaydetti. Bu anlayıştaki gidişin iyi olmadığını ifade eden Baykal, ülkeyi yönetenlerin bunu bu şekilde götüremeyeceklerini kendilerinin de gördüğünü, bu nedenle de hukukla siyaset ilişkisinin bozulmak istendiğini ileri sürdü.
     CHP lideri Deniz Baykal, şunları kaydetti:
     ''Bunun için düğmeye bastılar. Ellerindeki bütün gücü kullanıyorlar. Türkiye'de bir korku, telaş, panik ortamı yaratmaya çalışıyorlar. Sanki (Ben de varım, Atatürk'e, Cumhuriyete sahip çıkıyorum) demek suç haline geldi. Onun için bugün (Biz Atatürk'ün, Cumhuriyetin arkasındayız) demenin ayrı bir önemi var.''
     CHP Genel Başkanı Baykal, Başbakan Erdoğan'ın (Çetelere, mafyalara savaş açtık) dediğini hatırlatarak, şunları söyledi:
     ''Ne o çete dediğin? Cumhuriyet gazetesi Ankara Büro Şefi Mustafa mı? Silahlı Kuvvetlere yıllarca şerefle hizmet etmiş generaller mi? Sen, çete, mafya arıyorsan, kendi çevrene bir bak. Enerji çetesi arıyorsan dön kendi çevrene bak, ihale çetesi arıyorsan, kendi çevrene bak. Çeteymiş, mafyaymış. Başbakan, (İtalya'da temiz eller yapılırken, hayran hayran bakıyordunuz) diyor. Temiz eller kim, sen kimsin? Eğer temiz eller operasyonu yapacaksan, önce senin elinin temiz olması lazım. Arkasında 13 tane yolsuzluk dosyasıyla bir başbakan, kime karşı temiz eller yapıyor? Cumhuriyet gazetesinden Mustafa'ya mı?, 4 yıldızlı generallere karşı mı temiz eller yapıyorsun?''



Bu haber 423 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,838 µs