En Sıcak Konular

ATALAY: OLAYI ÜSTLENEN YOK

9 Temmuz 2008 16:14 tsi
ATALAY: OLAYI ÜSTLENEN YOK İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önündeki saldırıyı henüz üstlenen olmadığını belirterek, ''Ama detayıyla bütün ihtimaller göz önüne alınarak değerlendiriliyor'' dedi.

İSTANBUL - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önündeki saldırıyı henüz üstlenen olmadığını belirterek, ''Ama detayıyla bütün ihtimaller göz önüne alınarak değerlendiriliyor'' dedi.
     Olay yerinde incelemelerde bulunan Bakan Atalay, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şehit polislere rahmet, ailelerine de başsağlığı dilediğinde bulundu. Atalay, sözlerine şöyle devam etti:
     ''Olay taze. Her boyutuyla araştırılıyor. Bilgiler var, ama onları şimdi değerlendireceğiz. Sanıyorum çok gecikmeden de sizlere ve kamuoyuna olayın bütün boyutlarıyla ilgili daha geniş bir açıklama yapılır. Şu anda bunun ötesinde söyleyeceğim pek fazla bir şey yok. Biliyorsunuz, ortada arabayla ilgili bir konu var. O boyutu, öldürülen teröristlerin kimlikleriyle ilgili ve çevresiyle tespitler ve değerlendirmeler, araştırmalar söz konusu. Bunların hepsi toparlandıktan sonra bir açıklama yapılacak."
     İçişleri Bakanı Atalay, bir soru üzerine, saldırıda tek bir aracın söz konusu olduğunu ve onunla ilgili tespitlerin yapıldığını belirterek, ''Plakası biliniyor'' dedi.
     Olayı üstlenen bir örgüt olup olmadığına yönelik bir soruyu da Atalay, ''Üstlenen yok şu anda. Ama detayıyla bütün ihtimaller göz önünde alınarak değerlendiriliyor'' yanıtını verdi.
     Olayda kaç teröristin olduğu şeklindeki soru üzerine Atalay, ''3 tanesi burada. Arabada 1 kişi olduğu yönünde görgü tanıklarının ifadesi var. Kesinliğe ulaşılmış değil. Hatta onun da yaralı olma ihtimali var'' diye konuştu.

Bu haber 418 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,412 µs