En Sıcak Konular

AP: HİZBULLAH TERÖRİST LİSTEYE EKLENSİN

9 Temmuz 2008 14:01 tsi
 AP: HİZBULLAH TERÖRİST LİSTEYE EKLENSİN AP'nın farklı siyasi gruplardan 5 üyesi, Lübnan'ın önemli bir kısmını kontrol eden ve siyasi parti kimliğiyle kabineye bakan atayan Hizbullah'ın "AB terör örgütleri listesine" eklenmesi için yazılı önerge verdi.

BRÜKSEL - Avrupa Parlamentosunun (AP) farklı siyasi gruplardan 5 üyesi, Lübnan'ın önemli bir kısmını kontrol eden ve siyasi parti kimliğiyle kabineye bakan atayan Hizbullah'ın "AB terör örgütleri listesine" eklenmesi için yazılı önerge verdi.
     Liberallerden Alman Alexander Alvaro ve Çek Jana Hybaskova, Sosyalistlerden Portekizli Paulo Casaca ve Polonyalı Jozef Pinior ve Yeşillerden Alman Helga Trüpel tarafından hazırlanan önergede, Hizbullah'ın Avrupa'da ve Orta Doğu'da AB'yi hedef alan saldırılar yaptığı ileri sürülerek, "Hizbullah, AB'nin güvenliğine doğrudan terör tehdidi oluşturmaktadır" deniliyor.
     İngiltere ve Hollanda dahil 6 AB üyesinin Hizbullah'ı terör örgütü olarak gördüğüne dikkat çekilen önergede, hücreleri kanalıyla AB'de para toplayan Hizbullah'ın "Büyük Orta Doğu Projesini" tehdit etme olanağına kavuştuğu savunuluyor.
     Önergede Hizbullah'a yönelik diğer suçlamalar arasında Hamas gibi AB terör listesindeki örgütleri desteklemesi, Lübnan'daki BM barış gücünde (UNIFIL) görev yapan AB askerlerine tehdit oluşturması, sahip olduğu El Manar televizyonuyla Batıya karşı kini teşvik etmesi, intihar saldırılarını övmesi ve Kur'an-ı Kerim ayetlerini kullanarak şiddeti meşru gösterip teşvik etmesi bulunuyor.
     3 haftada 29 üyenin imzaladığı önergenin kabul edilmesi için 23 Ekime kadar AP çoğunluğu olan 393 imzaya ulaşması gerekiyor.
     Önergeye en büyük destek Hristiyan Demokratlardan gelirken, AP'nin ikinci büyük grubu Sosyalistler, terör örgütleri listesinin AP'nin görev alanına girmediği gerekçesiyle teklife karşı çıkıyor.
     AB'nin terör listesinde PKK, DHKP-C, İBDA-C, TAK, Yunan 17 Kasım, Kolombiyalı FARC, Kızıl Tugaylar, İslami Cihad, Halkın Mücahitleri ve El Aksa Şehitleri dahil 48 örgüt yer alıyor.


Bu haber 442 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,179 µs