En Sıcak Konular

EROĞLU: ''YANGIN KONTROL ALTINDA''

9 Temmuz 2008 11:50 tsi
EROĞLU: ''YANGIN KONTROL ALTINDA'' Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Mersin'in Gülnar ilçesindeki yangının bu sabahtan itibaren kontrol edilmeye başlandığını belirtti.

ANKARA - Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Mersin'in Gülnar ilçesindeki yangının bu sabahtan itibaren kontrol edilmeye başlandığını belirterek, ''Aşırı bir rüzgar çıkmadığı takdirde yangın kontrol altına alınmış durumda'' dedi.
Eroğlu, DSİ Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen 61 hidroelektrik santralinin temel atma töreni öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Bakan Eroğlu, ''Mersin'deki yangınla ilgili son durum nedir, nükleer santral yapılacak yere yakın mı'' sorularını yanıtlarken şunları kaydetti:
''Hayır hiç alakası yok. Mersin'de, pazartesi günü 12.15'te bir yangın çıktı. Vatandaşın ihmali neticesinde... Çalı çırpıyı toplayıp yakarken aşırı bir rüzgar vardı ve hızla ormana yayıldı. Dün ben de oradaydım. İki vatandaşımız hayatını kaybetti, ailelerine taziye ziyaretinde bulundum. Esasen bu sabahtan itibaren kontrol edilmeye başlandı. En son aldığım habere göre durum iyi. İnşallah söndüreceğiz. Bugün itibariyle ciddi bir problem kalmayacak. Aşırı bir rüzgar çıkmadığı takdirde Gülnar'daki yangın kontrol altına alınmış durumda.''

"ZARAR GÖRENLERE 1 MİLYON YTL KAYNAK"

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Mersin'in Gülnar ilçesinde çıkan orman yangınında evleri zarar gören ailelere dağıtılmak üzere Başbakanlık Acil Yardım Fonu'ndan Mersin Valiliğine 1 milyon YTL kaynak aktarıldığını söyledi.
Bakan Tüzmen, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ile helikopterle havadan yanan ormanlık alanda inceleme yaptı. İncelemesinin ardından Delikkaya köyüne iniş yapan Tüzmen, evleri zarar gören vatandaşları ziyaret ederek bir süre görüştü.
Tüzmen, burada yaptığı açıklamada, hasar tespit çalışmalarının başladığını, gerekli önlemlerin alındığını, yaraların sarılacağını bildirerek, ''Tabii ki ölen 2 kişiyi geri getirmek mümkün değil. Ancak maddi kayıpların hepsini karşılayacağız. Bütün yanan evler eskisinden daha iyi bir şekilde yapılacak'' dedi.

 



Bu haber 249 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,331 µs