En Sıcak Konular

GÜLNAR'DAKİ YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

8 Temmuz 2008 18:33 tsi
GÜLNAR'DAKİ YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR Mersin Gülnardaki yangında 2 kişinin hayatını kaybettiğini, yaralanan ve dumandan etkilenerek hastanelere kaldırılan toplam 40 kişiden 35'inin ayakta tedavi edildiğini, 5 kişinin de tedavilerine devam edildiğini belirtildi.

ANKARA - Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Mersin Gülnardaki yangında 2 kişinin hayatını kaybettiğini, yaralanan ve dumandan etkilenerek hastanelere kaldırılan toplam 40 kişiden 35'inin ayakta tedavi edildiğini, 5 kişinin de tedavilerine devam edildiğini belirtildi.
     400-500 hektar alanda etkili olan yangında halen 100 arazöz, 20 dozer, 4 helikopter ve 500 yangın işçisi ile söndürme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
     Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğünün yazılı açıklamasında, 7 Temmuz 2008 tarihinde Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Kavakoğlu ve Korucuk köyleri civarında saat 12.00'de çıkan yangın üzerine Mersin Valiliği, Orman Genel müdürlüğü Yangın Harekat Merkezi ve Kızılay ile irtibata geçildiği, ihtiyaçların tespiti ve temini amacıyla çalışmaların başlatılarak gelişmelerin takip edildiği belirtildi.
     Açıklamada şunlar kaydedildi:
     ''Yangında Hatice Kırlangıç ve Hatice Bulut isimli 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, yaralanan ve dumandan etkilenerek çeşitli hastanelere kaldırılan toplam 40 kişiden 35'i ayakta tedavi edilmiş, 5 kişinin tedavileri ise devam etmektedir.
     400-500 hektar alanda etkili olan yangında halen 100 arazöz, 20 dozer, 4 helikopter ve 500 yangın işçisi ile söndürülme çalışmaları devam etmektedir''
     Açıklamada, Kızılay'ın Kavakoğlu köyünde konutları kullanılamaz hale gelen 10 aile için 10 adet çadır, 100 adet battaniye, 50 adet yatak, 10 adet mutfak seti ve muhtelif kuru gıda ile Gülnar Kaymakamlığınca belirlenen kapalı spor salonunda barındırılması planlanan aileler için de (yaklaşık 100 kişi) 100 yatak, 200 battaniye ve 830 kilo kuru gıda ve 2 personel gönderdiği duyuruldu.
     Bölgeye ayrıca 200 kişilik kumanya bin adet 0.5 litre su ve bin adet ayran dağıtıldığı, gelişmelerin de yakından takip edildiği belirtildi.

57 EV TAMAMEN, 5 EV KISMEN YANDI

ADANA - Mersin'in Gülnar ilçesinde çıkan orman yangınında, ilk belirlemelere göre 57 ev tamamen, 5 ev kısmen yandı.
     Çamlık alanda dün çıkan ve halen devam eden yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.
     Yangında, Korucuk köyünde 4, Ulupınar köyünde 1, Kavakoluğu köyünde 8, Tepe köyünde 6, Delikkaya köyünde ise 38 evin tamamen, Kavakoluğu köyünde de 5 evin kısmen yandığı öğrenildi.



Bu haber 448 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,381 µs