En Sıcak Konular

İSTANBUL İÇİN İSTİHDAM BEKLENTİSİ

8 Temmuz 2008 11:02 tsi
İSTANBUL İÇİN İSTİHDAM BEKLENTİSİ İŞKUR'un yaptığı araştırmaya göre, İstanbul'da 1 yıllık dönemde istihdamın yaklaşık yüzde 1 artması bekleniyor.

ANKARA - Göksel Yıldırım - İŞKUR'un yaptığı araştırmaya göre, İstanbul'da 1 yıllık dönemde istihdamın yaklaşık yüzde 1 artması bekleniyor. En çok güvenlik görevlisi, kasiyer, beden işçisi ile diğer satıcılar, tezgahtarlar ve satış reklamcıları mesleklerinde istihdam artışı öngörülüyor.
İŞKUR, iş gücü piyasasındaki mevcut durumu ve değişmeleri tespit ederek, bunların iş gücü ihtiyacı üzerindeki etkilerini ortaya çıkarmak amacıyla ''İşgücü Piyasası Araştırması'' gerçekleştirdi.
Bu çerçevede, 15 Ekim-30 Kasım 2007 tarihleri arasında, Türkiye'de 81 ilde 50 ve daha fazla kişi istihdam eden tüm kamu ve özel iş yerlerinde anketler uygulandı. İstanbul'da 50 ve daha fazla kişi istihdam edilen 4 bin 541 iş yerinden yüzde 64,1'ine karşılık gelen 2 bin 909'unda anket çalışması yapıldı.
İŞKUR'un araştırmasına, 1 yıllık dönemde İstanbul'da istihdamın 5 bin 156 kişi ve yüzde 0,9 oranında artması bekleniyor.
Bu dönemde istihdamında en çok artış beklenen mesleğin güvenlik görevlisi olduğu belirtiliyor. İstihdam artışı beklentisinde güvenlik görevlisi mesleğini kasiyer, beden isçisi (temizlik-genel) ile diğer satıcılar, tezgahtarlar ve satış reklamcıları meslekleri izliyor. Araştırmaya göre, 1 yıllık dönemde en çok beden işçisi (inşaat) ve izabeci mesleklerinde azalış bekleniyor.

Bu haber 328 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,844 µs