En Sıcak Konular

BABACAN AHMEDİNEJAD'LA IRAK VE PKK'YI GÖRÜŞTÜ

7 Temmuz 2008 16:45 tsi
 BABACAN AHMEDİNEJAD'LA IRAK VE PKK'YI GÖRÜŞTÜ Gelişen Sekiz Ülke (D-8) zirvesine katılmak için Malezya'da bulunan Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile yaptığı görüşmede, Irak ve terör örgütü PKK gibi konuların ele alındığı öğrenildi.

KUALA LUMPUR - Gelişen Sekiz Ülke (D-8) zirvesine katılmak için Malezya'da bulunan Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile yaptığı görüşmede, Irak ve terör örgütü PKK gibi konuların ele alındığı öğrenildi.
     Babacan, yaklaşık 20 dakika süren görüşmede, Türkiye ile İran arasındaki ilişkilerin iyi olduğunu ve İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki ile ara ara görüştüklerini söyledi. Babacan, bu görüşmelerde ikili ve bölgesel konuları ele aldıklarını ve bölgesel sorunların çözümü için görüş alışverişinde bulunduklarını Ahmedinejad'a aktardı.
     Babacan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 7 milyar dolara ulaştığını vurgulayarak, D-8 çerçevesinde İran'ın diğer altı üyeyle arasında başlayan iletişimi memnuniyetle takip ettiklerini bildirdi. 
    Irak ve terör örgütü PKK konularının da gündeme geldiği kabulde, Babacan'ın Irak'a komşu ülkeler girişiminin yararına değindiği de öğrenildi.
     Bu arada, İran resmi haber ajansının bildirdiğine göre Ahmedinejad, D-8 zirvesi için bulunduğu Malezya'da Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile görüşmesi sırasında, Türkiye-İran ilişkilerini "dostane ve kardeşçe" olarak niteledi.
     Ahmedinejad, İran'ın nükleer enerji faaliyetleriyle ilgili olarak Türkiye'nin tavrını takdirle karşıladıklarını belirtti ve "İki ülke birçok konuda ortak görüşe sahip" dedi.
     İran Cumhurbaşkanı, şunları söyledi:
     "Türkiye'nin kalkınmasını, gelişmesini ve başarılarını İran'ın kalkınması, gelişmesi ve başarısı olarak görüyoruz. Türkiye'deki kardeşlerimizin de İran'a bakış açısının aynı şekilde olduğundan eminiz."
     Ahmedinejad, Irak konusunda da tek çarenin halkın seçtiği hükümeti desteklemek olduğunu söyledi ve Türkiye ile İran'ın Irak hükümetine desteğinin önemine işaret etti.

Bu haber 430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,681 µs