En Sıcak Konular

BÜYÜKANIT: SÖZDE DEĞİL, ÖZDE BİR DAYANIŞMA ŞART

7 Temmuz 2008 11:14 tsi
BÜYÜKANIT: SÖZDE DEĞİL, ÖZDE BİR DAYANIŞMA ŞART Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ''Hiç şüphesiz bölgesel işbirliğine ilave olarak küresel bir dayanışmaya da ihtiyaç bulunmaktadır. Tabii ki bu dayanışmanın sözde değil, özde bir dayanışma olma zorunluluğu vardır'' dedi.

BELEK - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ''Hiç şüphesiz bölgesel işbirliğine ilave olarak küresel bir dayanışmaya da ihtiyaç bulunmaktadır. Tabii ki bu dayanışmanın sözde değil, özde bir dayanışma olma zorunluluğu vardır'' dedi.
     2. Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferansı, Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki Gloria Golf Resort Otel'de başladı. Konferansın açılışında konuşan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, şunları kaydetti:
     ''İçinde bulunduğumuz dönemde devletler ve uluslararası kurumlar, toplumların ve ülkelerin en ücra köşelerinde yaşayan vatandaşların hayatlarını klasik harplerden daha çok tehdit eden terörizmden, enerji kaynağı eksikliğinden, gıda maddeleri yetersizliğinden ve küresel ısınmadan kaynaklanan risk ve tehditlere karşı korumaya çalışıyorlar. Bu tehditlerin üstesinden gelebilmekte ülkelerin tek başına başarılı olabilme şansları son derece düşüktür. Bu nedenle topyekun bir işbirliği, bilgi alışverişi ve dayanışma her zamankinden daha fazla zorunlu hale gelmiş, silahlı kuvvetlerin bu tehditlerle etkin bir şekilde baş edebilmesi için teşkilatlanmasını ve teçhizatlandırılmasını gözden geçirmek ihtiyacı ortaya çıkmış bulunmaktadır."
     Balkanlar'ın tarihi geçmişte zorlu rekabetler ve ihtilafların yaşandığı bir bölge olduğunu anlatan Büyükanıt, şunları söyledi:
     ''Ne mutlu ki uluslararası toplumun ve bölge ülkelerinin etkili ve yapıcı çabaları sayesinde bugün bu karışıklıkların bertaraf edilmesinde çok önemli adımlar atılmıştır. 2004 yılından itibaren bölge ülkelerinin NATO'ya ve AB'ye entegrasyonu bu gelişmelerde önemli bir rol oynamıştır.''
     Büyükanıt, ''Özet olarak hem NATO hem AB'nin güvenlik, refah ve istikrarı, Doğu'ya doğru yayılmaya yönelik politikaları ve hem de bugün burada ortaya koyduğumuz beraberlik örnekleri sayesinde Balkanlar'da çatışma potansiyeli yükselen siyasi ve güvenlik sorunlarının artık geride bırakıldığına kalpten inanıyorum'' dedi.


Bu haber 310 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,846 µs