En Sıcak Konular

BAYKAL: İKTİDAR ELİNİ ERGENEKON'DAN ÇEKMELİ

7 Temmuz 2008 07:42 tsi
BAYKAL: İKTİDAR ELİNİ ERGENEKON'DAN ÇEKMELİ CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Ergenekon'' soruşturmasına ilişkin olarak ''İktidarın elini bu işten çekmesi gerekmektedir " dedi.

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Ergenekon'' soruşturmasına ilişkin olarak ''İktidarın elini bu işten çekmesi gerekmektedir. Yargının saygın unsurlarının ağırlıklarını koyarak olayın kendi zemini içinde değerlendirilmesi gerekir. Bu olursa ortada tahribat, kutuplaşma kalmaz'' dedi.
     Habertürk'te Basın Kulübü programına konuk olan Baykal, ''Ergenekon'' soruşturmasına ilişkin sorular üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl Ümraniye'de bulunan bombalardan başlayarak ''bir hesaplaşma arayışı içine girdiğini'' savundu.
     Bu hesaplaşmanın AK Parti hakkındaki kapatma davası karşısında şekillendiğini ileri süren Baykal, ''Türkiye'de hiç bir dava siyasetle bu kadar içli dışlı olmamıştır'' dedi.
     ''7 Temmuz'da darbe olacakmış da bizi kurtarmışlar. Bunlar uyduruk senaryolar'' diyen Baykal, ''Anı defterinin sahibini çağırıp konuşmadılar bile'' dedi.
     Baykal, ''Ümraniye'den önce Danıştay saldırısını bu noktaya getirmeye çalıştılar. O olmayınca şimdi Ümraniye'den buraya getirmeye çalışıyorlar'' diye konuştu.
     Baykal, ''Başbakan savcıysa ben avukatım'' sözlerinin anımsatılması üzerine, şunları söyledi:
     ''Bir başbakanın bir hukuk sürecinin içine bu kadar dahil olması şaşırtıcıdır. Yoksa, hukuk işler. Başbakanın dahil olmasından, müdahil olmasından, yönlendirmesinden kaynaklanmıştır. Demokrasilerde muhalefet halkın avukatıdır. Milletvekili, milletinin adına söz söyler. Biz, milletin temsilcisiyiz. O nedenle biz bütün mağdurların, mazlumların hakkı çiğnenmiş olanların avukatıyız. Örneğin Kuddusi Okkır. Bunun elbette avukatıyız. Bunun hesabını sorarım.''
     Baykal, ''Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün devreye girmesine işaret ettiler. Sizce Cumhurbaşkanı ne yapsın?'' sorusu üzerine, ''Aslında keşke, böyle bir tablo karşısında toplumda yönlendirici bir durumda, etkili olabilecek bir Cumhurbaşkanı söz konusu olabilseydi. Asıl sorun, sıkıntı belki buradan kaynaklanıyor. Bugün maalesef böyle bir tablo yok. Sorun da zaten buradan kaynaklanıyor. Sorunu bu noktaya gelmesini önlemeye çalıştık Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında'' diye konuştu.
     Emekli Orgeneral Özkök'ün önerisinin iyi niyetli bir temenni olduğunu belirten Baykal, ''Cumhurbaşkanı elinden geleni yapmaya çalışacaktır ama sınırlar var. O da bir şey yapamayacağını görüyor'' dedi.
     Anayasa Mahkemesi AK Parti hakkındaki kapatma davasıyla ilgili olarak karar aldıktan sonra artık Türkiye'nin ''yeni bir Türkiye'' olacağını belirten Baykal, dava reddedilirse AK Parti'nin değişim geçirmesi ihtiyacının olmayacağını söyledi.
     ''Ergenekon'' soruşturmasının, Anayasa Mahkemesi'ndeki davanın sonucu ne olursa olsun bu sonuçtan etkileneceğini savunan Baykal, ''Kapanma olsa da olmasa da etkilenir'' dedi.
     Baykal, AK Parti'nin kapatılması durumunda Parlamento çoğunluğunda değişim olmayacağını ancak Başbakan'ın ihtiyacı doğrultusunda seçimin gündeme geleceğini ifade etti.

Bu haber 330 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,440 µs