En Sıcak Konular

07 TEMMUZ 20008 TÜRKİYE GÜNDEMİ

7 Temmuz 2008 10:00 tsi
07 TEMMUZ 20008 TÜRKİYE GÜNDEMİ Bugün Türkiye'de rutin gündem şu şekilde oluşacak...

1- Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın cenazesi toprağa veriliyor.
     - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın Fatih Camisinde öğle vakti düzenlenecek cenaze törenine katılacak.
     - Doğan'ın cenazesi namazının ardından Topkapı Aile Kabristanında defnedilecek.
     - Hasan Doğan için Futbol Federasyonunun Levent'teki merkez binası önünde de tören düzenlenecek.
    
     2- Cumhurbaşkanı Gül, tedavi gördüğü hastanede vefat eden, şair ve eski milletvekili Erdem Bayazıt'ın Eyüp Sultan Camisinde ikindi vakti düzenlenecek cenaze törenine katılacak.
    
     3- AK Parti MYK toplantısı, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında parti genel merkezinde yapılacak.
    
     4- İkinci Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferansı, Genelkurmay Başkanlığının ev sahipliğinde Antalya'da yapılıyor.
    
     5- D-8 Zirvesi için Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da bulunan Dışişleri Bakanı Ali Babacan, ikili temaslarda bulunacak.
    
     6- Devlet Bakanı Şimşek: ''İç siyasi belirsizliğin hazineye getirdiği ilave yük, yaklaşık 20 milyar YTL düzeyindedir.''
     - ''Siyasi belirsizlikler nedeniyle, İMKB'de kote edilen şirketlerin değeri 80 milyar dolar düşmüştür. Tahvil piyasasında çok ciddi yabancı çıkışı yaşanmıştır.''
     - ''Bizim ve tüm yerli-yabancı uzmanların görüşü: Eğer Türkiye'de bu iç siyasi belirsizlik olmasaydı, Türkiye dışarıdaki krizden en az etkilenen ülkeler arasında yer alacaktı.''
     - ''Siyasi belirsizliğin de etkisiyle, ikinci çeyrekte ekonomik büyümenin biraz hız keseceğini tahmin ediyoruz.''
     - ''Eğer bundan sonra, siyasi belirsizlik azalırsa, faizler yeniden, Türkiye'nin hak ettiği gerçek seviyelere gerileyecek, ertelenmiş tüketim ve yatırım harcamaları yeniden başlayacak ve ekonomi canlanacaktır.''
    
     7- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Pippa Bacca'' ismiyle tanınan İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualino Di Marineo'nun annesi Elena Manzoni'yi, bakanlığın Opera'daki binasında kabul edecek.
     - Bakan Günay, Akşehir'de devam eden 49. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliklerine katılacak.
    
     8- CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Bursa'da sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldıklarını iddia eden işçilerin eylemine katılacak.
    
     9- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, ABD'nin Avrasya ve Avrupa'dan sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Daniel Fried'i kabul edecek.
     - Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'la da görüşecek olan Fried, temasalarını tamamladıktan sonra basın toplantısı düzenleyecek.
    
     10- G-8 ülkelerinin üç gün sürecek liderler zirvesi Japonya'nın Hokkaido adasında başlıyor.
    
     11- Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 19 sanığın yargılandığı davanın görülmesine İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.
    
     12- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Tepebaşı eski TÜYAP ve TRT binasına ilişkin olarak İnan Kıraç ile basın toplantısı yapacak.
    
     13- KKTC'de, 35 memur, işçi ve öğretmen sendikası, hükümetin eşel-mobil sisteminde değişiklik yapmak istemesini, örgütlü bulunduğu tüm iş yerlerinde yapacağı genel uyarı greviyle protesto edecek.
    
     14- Meteoroloji Bölge Müdürlükleri Koordinasyon Toplantısı...
     - Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar başkanlığında Trabzon, Tokat ve Samsun Meteoroloji Bölge Müdürlükleri Koordinasyon Toplantısı yapılıyor.
    
     15- Edirne'de düzenlenen ''Arasta'' operasyonu kapsamında tutuklanan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin de aralarında bulunduğu zanlıların yargılanmasına başlanacak.
    
     16- Zengin ülkelerin çoğu Avrupa'da...
     - IMF'nin 2008 yılı tahminine göre, kişi başına yurt içi geliri 10 bin doları aşan 57 ülkeden 31'i Avrupa kıtasında yer alıyor.
     - En zengin ülkeler sıralamasında kişi başına 117 bin 231 dolar gelirle başı Lüksemburg çekiyor.
     - 10 bin doları aşan ülkeler listesine giren Türkiye, kişi başına 10 bin 738 dolar gelirle listenin 55. sırasında bulunuyor.
    
     17- ''Yalnız benim ürünüm'' devri bitti...
     - Rekabet Kurumu tebliği kapsamında, temmuz ayıyla birlikte hakim durumda olan teşebbüsler için yeni dönem başladı.
     - Firmaların sadece kendi ürünlerinin satılmasını şart koşan sözleşmelerin yanı sıra indirim, bedelsiz ürün, kota getirmek gibi uygulamalar da artık yasak.
     - Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı: ''Önümüzdeki dönemde mağaza içi rekabet ile tüketici seçeneklerinin artmasını ve fiyatların düşmesini bekliyoruz.''
    
     18- Tuz Gölü daha temiz olacak...
     - Çevresindeki yerleşim birimlerinden bırakılan atıklarla kirlenen Tuz Gölünü kurtaracak en önemli adım olan Konya Atık Su Arıtma Tesisi bitme aşamasına geldi.
     - KOSKİ Genel Müdürü Sorgun: ''Şu anda parasal ya da başka bir sorunumuz yok. Günde 140 bin metreküp atık su işleyecek tesis, yıl sonundan önce faaliyete geçecek.''
    
     19- Toplantı... Tören...
     - ING Bank Türkiye Genel Müdürü Hakan Eminsoy, İstanbul'da düzenleyeceği basın toplantısıyla, bankanın Türkiye'ye ilişkin strateji ve hedeflerini açıklayacak.
     - Ege Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen toplantıda, ''Yabancı sermayenin uluslararası dolaşımı ve İzmir'deki yatırım imkanları'' ele alınacak.
     - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ''İzmir'de suyun bugünü ve yarını'' konulu bilgilendirme toplantısı yapacak.
    
     20- Süreyya Ayhan'ın 8 yıllık rekorunu kıran Merve Aydın:
     - ''Süreyya Ayhan gibi büyük bir atletin rekorunu kırdığım için çok mutluyum.''
     - ''Gençler Dünya Şampiyonasında kürsüye çıkmak istiyorum.''
     - ''Olimpiyatlarda inşallah bir şeyler olacak.''
    
     21- Milli atlet Halil Akkaş: ''İnşallah, Avrupa Futbol Şampiyonasında elde edilen başarının ardından, olimpiyatlardan da şampiyonluklarla döneriz diye düşünüyorum.''
     - ''Olimpiyatlarda hedefim madalya.''
     - ''Gençlerin başarısı Türk atletizmi için sevindirici.''

Bu haber 252 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,806 µs